Skafferi – inspiration

Vad sägs om lite skafferi inspiration denna söndag?

skafferi med plats för köksredskap

Att förutom torrvaror även få plats med diverse köksredskap som prydligt och fint står uppraddade, serveringsfat, böcker, dukar samt andra förnödenheter som hushållspapper.  Det låter – och ser ut – som en dröm. Här finns det t o m en hurts för teer. Snacka om att man får lust till att laga mat när man ser denna uppställning.

Det här skafferiet ser ju färgkoordinerat ut..

färgkoordinerad skafferi

Skönt att kunna få plats med otympliga brickor och även vinglas, som annars tar ganska mycket plats i köket.

Dörren i skafferiet kan man naturligtvis också använda. Till kryddor. Eller mindre förpackningar. Eller griffeltavlor som på bilden nedan.  Den kan man nyttja till att hjälpa till att hålla ordning i skafferiet. Eller och skriva ner veckomenyn.

griffeltavla i skafferiet

Har man inte ett skafferi men vill man skapa en känsla av det, kan detta vara sättet. Ståhyllor lägs helavägen och upp till taket – snacka om kubiktänk:) Stålhyllorna får mig för övrigt att tänka på Dean & DeLuca kedjan från NY, som bland annat gav inspiration till Urban Deli i Stockholm. Jag får lite barndomsminnen av när jag smög in i skafferiet för att se om det var något gott där som man kunde hitta… Och ur förvaringssynpunkt mycket som får plats – speciellt om man bygger hyllorna just som de har gjort på bilden.

skafferi - öppna hyllor i stål

Hur man ska skapar ordning i skafferiet har jag skrivit om här.

Njut av söndagen!

/Paulina

via: 12, 3, 4

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!