Oväntade saker du kan hitta i ditt barns rum

Det kan löna sig att gå igenom och röja i sitt barns rum. Man kan göra ovärderliga fynd. Som jag gjorde härom dagen.

För det första. Jag är läppbalsam beroende. Och inte vilket läppbalsam som helst. Det måste vara Bodyshops läppbalsam. Jag har provat många men kommer alltid tillbaka till samma – Cocoa Butter. Den kan jag bara inte vara utan. Det är ett beroende. Så därför har jag läppbalsam på olika ställen –  en på jobbet, en i handväskan och så ett litet lager hemma (såg att Maria Montazami hade samma system för läppstift).

På senaste tiden har jag dock märkt att mitt läppbalsam lager ofta var tomt. Det var väldigt märkligt, för mitt system går ut på att lägga tillbaka varje läppbalsam på sitt ursprungliga plats (tillbaka i handväskan t ex). Men det försvann ändå. Så jag köpte på mig fler och fler för att fylla på lager. Och de försvann också.

Idag fick jag reda på varför:

Min 4-årige son har börjat samla på dem på sitt rum!

förvaring barnrum

Tio stycken läppbalsam hittade jag i en av hans små lådor. Där låg de alla på samma ställe. Viktor, det glädjer mig oerhört att du verkar ha fått ett organiseringssinne, men du kan hålla dig till dina egna saker..

/Paulina

14 Kommentarer
  1. Busmamman says:

    Vilken härlig kille, verkar brås på sin mor. 😉

    Jag har en fråga till dig angående förvaring av höga/långa saker. T.ex så har jag några 50 cm höga ljusstakar som jag inte riktigt vet var jag ska ställa när jag inte vill ha dem framme. Jag kan inte riktigt använda köksskåpen eftersom jag då måste ta bort en hylla eller två och då förlorar jag utrymme för annat.
    Har du något tips?

    Svara
    • Paulina says:

      Hej!

      Ja, det verkar så:)

      Angående ljustakar, så lägger jag just höga sådana ner i en låda.. Eller har ni andra förvaringsutrymmen som har en bättre höjd? Det är väl inget som säger att de måste förvaras i köket..

      Svara
      • Busmamman says:

        Ja, det borde gå, jag har ju rätt breda/långa byrålådor i mitt sovrum som skulle funka.
        Och ljusstakarna i glas kan jag ju paketera med tyg eller bubbelplast, så att det inte riskerar att gå sönder. Fast en har redan kraschat pga att jag inte hittade något bra ställe för förvaring, så de blev stående längst fram i skafferiet där det var tillräckligt högt, men samtidigt är man ju där och rotar dagligen och då gick det som det gick…. tänk vad man ställer till det för sig själv när man har dåligt med idéer 😉
        Då är din blogg perfekt! Tack!

      • Paulina says:

        🙂 Hoppas att jag gav dig en bra idé den här gången då:) Roligt att du gillar bloggen!

  2. Sofia Broman says:

    Har en liknade ”byrå” med nalle puh som jag har använt i tros- och strumplådan. Alla fyra lådorna och sedan stommen till byrån har jag lagt i lådan = 8 fack för bra sortering ????.

    Svara
  3. Beatrice says:

    Sötnos 😉 Ytterligare ett bevis på att barn inte alltid gör som man säger utan som man gör 🙂 Han har att brås på.

    Jag får nog ta och kolla in ”ditt” läppbalsam också. Använder nu balsam från witchsystrar.se och de är också bra men är alltid på jakt efter det optimala 😉

    Trevlig helg på er!

    Svara
    • Paulina says:

      Hej Beatrice,

      Hahaha! Ja, det är nog så. Han älskar att organisera allt. Blir störd om han inte får ställa tillbaka sina bilar på plats på kvällen – hoppas att det håller i sig!:) Ja, jag har också testat en massa men kommer alltid tillbaka till just den. Body shop har en till variant men den tycker jag inte luktar lika gott.
      Trevlig helg på dig också!

      Svara
  4. Susanne says:

    Ha ha, det var ju mycket roligt och fyndigt :D! Hur gammal är han? Min son 1,5 år, lägger också saker, fast mest lite här o där. Jag brukar leta i tvättkorgarna, tvättmaskinen, garderoben o kylskåpet mfl. Att din son redan organiserar tar ju priset! Skönt, då vet du iallafall var de är ;).

    Svara
    • Paulina says:

      Hej Susanne,

      Viktor är nyss fyllda 4 år. Hahah! Ja, det var ju också kul:) Ja, det är bra att han organiserar, men han gör ju det i på hemliga ställen så det tog mig ett bra tag att lösa denna gåta…

      Svara
  5. emma says:

    Hahahaa! Här är ett tips få en förvaringsdeal: Klock- och armbandsställ för praktisk förvaring av accessoarer. Ord. pris från 449 kr, betala 189 kr.

    http://bit.ly/1lJkdre

    Svara
  6. Min Lilla Kokvrå says:

    Jag hoppas verkligen slippa hitta gömmor av beroende framkallande preparat i mina tonåringars rum 😉

    Svara
    • Paulina says:

      Just det – glömde ju att det var beroendeframkallande dessutom!:)

      Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!