3 sätt att kombinera vardagsrum och lekrum

Petra skriver: Jag undrar om du kan ge lite smarta tips hur man kombinerar vardagsrum med lekrum. Det är ju framförallt förvaring av alla pussel och småsaker som gör mig tokig!!!

Som jag ser kan man lösa detta på några olika sätt:

1. Möbler som döljer leksakerna. Sittpuff med förvaring är ett sådant exempel. Då vet barnen att det är deras ställe för leksaksförvaring och att leksakerna ska läggas där vid dagens slut. Det finns många puffar med inbyggd förvaring idag. Det kan också vara ett sidobord som har förvaringsmöjligheter eller ett soffbord med lådor i.

Sittpuff med spelsaker

2. Mobila förvaringsstationer. Ta en väska, packa med leksaker, häng på dörren:) Bra om man vill ha leksaker lättillgänliga och på olika ställen i lägenheten eller huset, men inte vill att de ska synas överallt. Eller en låda på hjul exempelvis där man samlar leksakerna och lätt kan flytta på dem.

Väska för leksaker att hänga på dörren

3. Rutin att lägga tillbaka leksakerna på sitt rum på kvällen. Man kan göra det till en lek, t ex att barnen tävlar mot varandra vem som plockar leksakerna först och har något poäng- eller belöningssystem för detta. En kompis berättade att de leker tåg på kvällen. De har en leksaksbil med släp som plockar upp leksakerna på kvällen och kör tillbaka till rummet. Jag kör själv med rutinsystemet. Varje kväll plockar vi leksakerna tillsammans. Det är en del av kvällsrutinen helt enkelt. Tycker dessutom att det möjliggör att man leker nya lekar än det man lekte dagen innan och som står framme när man vaknar.

Det mesta med ordningen generellt handlar om rutiner som man upprätthåller annars smyger sig oordningen snabbt tillbaka..

Hoppas att något av dessa förslag passar dig, Petra!

vardagsrum med sittpuff

för man vill ju ha det så här snyggt när barnen har gått och lagt sig…

/Paulina

Fotokälla: 1, 2

4 Kommentarer
  1. Erika K says:

    Hej. Jag undrar om du har någon aning om vart den förtjusande röd/bruna sittpuffen är inhandlad?

    Svara
    • Paulina says:

      Hej Erika,

      I wish! Men dessvärre inte.. visst är den snygg!

      Svara
  2. Busmamman says:

    Tipset med en mobil förvaring i form av en snygg kasse, tar jag till mig direkt. Tack!

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!