När ordningen håller – då blir man nöjd:)

Hur behåller jag ordningen som jag har skapat? Den frågan får jag relativt ofta.

Oftast handlar det om grundstrukturen. Om den är bra, dvs att man har tänkt ut en bra kategorisering av saker och organiserat därefter,  och om övriga i hushållet tar den till sitt hjärta och följer den, så brukar faktiskt ordningen hålla.

Jag kan ta plastpåsar, som jag förvarar i en låda, som exempel. Jag gjorde i ordning lådan för nästan exakt två år sedan (vad tiden går fort!!!) och har faktiskt lyckats att behålla ordningen i den. Detta eftersom jag just har tänkt ut en logisk sådan som dessutom är lätt att följa. Den är så lätt att hålla för att uppdelningen uppfyller sitt syfte, dvs hjälper mig att hitta utifrån vad jag söker efter, vilket är storlek eller funktion: stora påsar i en låda, mindre framför och de som ska till pedalhinken vid sidan av. Så ser det ut idag:

Förvaring plastpåsar svartvitt

Den kan bli lite rörig ut på ytan emellanåt om man stoppar in påsar snabbt, men jag lovar att det tar max 5 minuter för att lådan ska se ut som på bilden ovan. Så skönt när man har lyckats att skapa en struktur som håller!

/Paulina

PS. Har andra exempel där det inte blev lika bra uttänkt och därmed inte rika skrytsamt resultat. Återkommer till dessa…. 🙂

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!