Att vara organiserad ger självförtroende

Har du tänkt på att ett välorganiserat hem eller kontor ger självförtroende.  När man vet var man har sina prylar och man slipper springa runt som en skållad råtta på morgonen exempelvis, när man snabbt kan hitta bland sina filer på datorn och i sina anteckningar. När man vet var saker och ting ligger i förrådet då man behöver ta fram något. Allt detta ger en känsla av kontroll, tillfredställelse och effektivitet. Och självförtroende. Så lägg ner lite tid på att organisera där du känner att det behövs. Det är en bra investering i dig själv också:)

att vara organiserad ger självförtroende

/Paulina

8 Kommentarer
 1. Mamma M says:

  Hej Paulina!
  Brukar inte kolla på varken Nyhetsmorgon eller bloggar men vad glad att jag kollade på TV just den där morgonen. Du har en sådan bra blogg med mycket tips och alla bilder är super bra. Jag vill bli mer ordningsam för jag vill inte längre slösa bort mitt liv på att leta efter saker. Men mitt stora bekymmer nu är hur jag ska komma i kapp med mitt stökiga liv. Har familj och ett helt hus som är i oordning. Allt från mitt nattygsbord till förrådet i källaren. Har du något tips om hur jag börjar.

  Svara
  • Paulina says:

   Hej!

   Vad roligt att du råkade titta på inslaget då och väldigt kul att du tycker att bloggen har nyttiga tips. Jag ska verkligen försöka hjälpa dig. Jag tror att det första du måste göra är att gå igenom huset och skriva ner allt som du känner att du behöver strukturera. Ju mer du delar upp saker och ting desto bättre. Gå in i varje rum och anteckna. T ex: sovrummet: nattduksbord, garderob, byrå, klädeshög på stolen osv. Allt du stör dig på ska du skriva upp. När du har gjort det – ta en sak i taget och börja bocka av. Förrådet kanske tar en hel dag, klädeshögen en timme. Välj efter den tiden som du har men försök verkligen att bocka av kontinuerligt från listan. Du kanske orkar en gång i veckan, eller två gånger i veckan. Bestäm dig för hur ofta du ska röja och boka in det i kalender. Det kommer att ta sin tid men du kommer på så sätt att ta dig igenom allt. Sedan gäller det att skapa en bra framtida struktur för saker som du röjer och organisera det på rätt sätt, men det är ett annat kapitel. Hoppas att detta har hjälpt dig på traven, annars får du höra av dig igen!

   Svara
 2. Frida says:

  Såg dig precis på Nyhetsmorgon och gillade skarpt dina tips. Nu ska jag strukturera 🙂 En liten fråga bara, vart kom de där genomskinliga lådorna ifrån där du hade ditt smink i? De där du hade alla fina id-burkarna i.. Tack på förhand!

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!