Vad vill du att jag ska prata om på TV4 Nyhetsmorgon?

Den 6:e januari kl. 8.38 (för att vara exakt:) ska jag vara med på TV4 Nyhetsmorgon. Temat är ”Så får du med enkla knep ordning och reda 2014”.

Därför måste jag passa på och fråga er: är det något speciellt ni vill att jag ska ta upp?

Tilde de Paula och Peter Jihde

Tilde de Paula och Peter Jidhe ska vara nyhetsvärdar. Det ser jag mycket fram emot!

Tacksam för alla tips och förslag och hoppas vi ses då!

/Paulina

36 Kommentarer
 1. Agneta says:

  Hej! Såg dig på Nyhetsmorgon och din blogg blir nog den första jag kommer följa aktivt! När jag berättade för sambon var hans kommentar : ”Sån’t är ju som en våt dröm för dig!”
  Ja, har man ordning i garderob och lådor så har man det (oftast) i resten av hemmet också 🙂 Dina tips kommer fullända mina förvaringsutrymmen, i veckan ska jag köpa mig en märkapparat!
  /Agneta

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Agneta,

   Hahaha! Ja, det brukar min man också säga:) Så oerhört roligt att du tycker att tipsen är bra! Ja, märkapparaten klarar man sig inte utan:)

   Stort lycka till med dina framtida ordning- och reda projekt och hoppas att du får nytta av bloggen framöver!
   /Paulina

   Svara
 2. lindaas75 says:

  Hejsan, Gud va roligt att du var med igen på TV4, så himla trist att man missade det, ska spana efter ett klipp på nätet sen. Hoppas du haft en bra jul/ nyår. Kram Linda

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Linda!

   Allt bar med mig – hoppas med dig också! Klippet ligger på TV4 och jag kommer att lägga upp det på bloggen, så du kommer inte att missa något:)

   Kram
   Paulina

   Svara
 3. Anna says:

  Jag sitter just och ser dig på TV4, vilken otrolig pepp jag får, och inte blir det sämre av att jag nu hittat till din blogg! Idag ska sorteras och organiseras – tack för inspirationen!

  Din klänning i tv-studion är super, var har du hittat den? Jag undrar även om du finns att följa på Instagram.

  Med vänlig hälsning,
  Anna

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Anna,

   Så otroligt kul att höra! Det är den bästa feedbacken jag kan få – att någon annan blir inspirerad att rensa:)

   Angående kläderna så är det en topp – köpt på Oasis:)

   Jag finns på Instagram, men då som paulinadraganja.

   Lycka till med din rensning!

   Hälsningar
   Paulina

   Svara
   • Anna says:

    Sådär, nu har jag klickat mig till din instagram (om den är väldigt privat, och inte så mycket ”Förvaringsdrottningen” så behöver du inte godkänna mig). Förstår om du vill ha en privat Instagram, men det vore jättekul att ha dina förvaringslösningar i mitt bildflöde där. Bloggar hinner jag kolla så sällan…

    Tack för topp-tipset också!
    I dag ska jag (inspirerad av dig) försöka fixa en bra upphängning för min strykbräda bakom en dörr. Nu står den på golvet i vårt klädrum och tar plats och gör det svårt att komma åt med dammsugaren.

   • Paulina says:

    Hej Anna,

    Det stämmer, Instagram är privat:) Ett konto för Förvaringsdrottningen låter som en bra idé:) Under tiden skulle du kanske kunna testa att skriva in dig på att följa mig på att följa mig via e-mail, så får du ett mail när jag skriver ett inlägg – bara om du vill alltså:)

    Så kul att du har nytta av det tipset! Tyckte själv att jag var så himla fyndig när jag kom på det men undrade om någon annan skulle bry sig om att läsa det – så det är jättekul att höra att andra visst kan ha nytta av ett sådant litet tips också. Hoppas att det blir bra!

  • Paulina says:

   Hej Emma,

   Sminklådan kommer från MUJI, som finns i utvalda Åhlénsbutiker. För att se vilka Åhlénsbutiker som har den, gå in på Åhléns hemsida.

   /Paulina

   Svara
 4. Karolina Evald says:

  Såg dig precis på Nyhetsmorgon! Du är grym! Önskar att jag att du kunde komma hit och hjälpa mig att sätta igång!

  Svara
  • Paulina says:

   Tack så hemskt mycket, Karolina! Ja, sånt tycker jag bara är kul:) Om du vill kan du i vart fall skriva lite vad mer exakt som du behöver hjälp med, så kan jag kanske försöka vägleda dig på distans:)

   Svara
   • Karolina says:

    Jag behöver hjälp med hur jag ska tänka när jag sorterar. Hur ska man kategorisera? Och då tips på bra förvarings lådor m.m jag har gjort mitt skafferi men sen blev där ändå saker över som inte fick en rätt plats… Men där är jag annars ganska nöjd just nu, tack vare dig!

    Du har inspirerat mig till att ta tag i att ordning i mitt hem, precis som jag vill ha det för att må bra!!

   • Paulina says:

    Hej Karolina,

    Så roligt att höra!!! För att jag ska kunna hjälpa dig med hur du ska tänka på när du sorterar, så behöver jag veta vad du ska sortera. Annars har jag försökt att sammanfatta just detta under ”Förvaringens ABC” – kan du kika där och se om det kan hjälpa dig? Gällande skafferiet, så är det inte alltid allt faller på plats på en gång. Det känns som att allt är en pågående process – det funkar ett tag och sedan får man göra om det för det tillkommer nya saker, nya vanor osv:) Förvaringslådor i skafferiet har jag skrivit om, där jag rekommenderade trälådor som finns på en hel del ställen, bland annat Granit och Lagerhaus. Som sagt – återkom gärna mer konkret om vad du behöver ha hjälp med att sortera om Förvaringens ABC inte är till hjälp:) Lycka till!

 5. Erik says:

  Superbt jobb på Nyhetsmorgon! Brå tips som känns rimliga att få in i vardagen 🙂
  Din blogg är nu favoritmarkerad, Keep up the good work!

  Svara
 6. Ulrika says:

  Lite sen fråga att få med kanske, men jag efterlyser bra förvaring för kläder som vårt hem verkar översvämmas av. Tex. Kläder som är använda bara en dag och inte är smutsiga och redo för tvätt, träningskläder som hänger på tork i väntan på att användas igen, kläder och skor som inte är i säsong etc etc
  Hälsningar Ulrika

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Ulrika,

   Svårt att hinna med allt på några minuter, men tack för din förfrågan! Jag återkommer med det i ett inlägg i stället:)
   /Paulina

   Svara
  • Nadja Lindqvist says:

   Första gången jag är här, och hittade hit efter att jag tittat på nyhetsmorgon. 🙂
   Det där med lite halvt använda kläder, som ännu inte behöver tvättas, är också något jag ofta funderar över. Tacksam för tips!

   Svara
 7. Linda says:

  I teorin är jag nog bra på att få ordning och reda, men sen är det svårt att omsätta det i praktik tycker jag. Men jag tror att jag har begripit hur jag borde gå tillväga. En sak som jag dock INTE begriper är hur man ska få en hel familj att få mer ordning och reda. Hur gör man med allt småplock som alltid ligger överallt, om man inte vill förvandlas till en plockmaskin själv (och varför är det ofta kvinnors projekt med mer ordning och reda, men det kanske är en mer omfattande diskussion). Hur kan familjen hjälpas åt, alltså? Även om inte alla (eller någon) är pedanter? Finns det några enkla sätt som kan funka?

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Linda,

   Tro mig, du är inte ensam om detta fenomen – eller att undra varför det oftast är vi kvinnor som plockar efter:) Jag har skrivit tidigare om detta men gör det gärna igen. Mitt säkraste tips är att faktiskt märka saker så att det blir så lätt som möjligt att veta vart allt ska vara. Annars handlar det mesta om vanor och rutiner. Får man till en vana att alltid plocka efter sig så känns det inte så betungande. Jag vet – väldigt förenklat här, men jag lovar att återkomma om detta!

   Tack för dina synpunkter!
   Paulina

   Svara
 8. Annica H says:

  Hej Paulina!

  Det jag verkligen behöver tips om är förrådet!… När man strukturerat allt annat så att det är snyggt och prydligt, så blir det alltid några saker ”över”. Och var hamnar de? Jo, i förrådet där det förr eller senare alltid ser ut som ett bombnedslag! 😉

  Jag ska ställa larmet så jag inte missar dig på måndag! 🙂

  Mvh Annica H

  Svara
 9. Sofie says:

  Nåt som jag gärna blir tipsad om (men som kanske inte är så superroligt dock) är fukttåliga lösningar för hallen under vintern. Alltså lösningar som gör att man inte måste bona golven i hallen hela tiden, hehe.

  Sen småförvaring för smink, smycken, underkläder, pinsamma saker man har som man inte vill att någon alls ska se (typ dagböcker;))

  Svara
 10. Min Lilla Kokvrå says:

  Hur man på ett enkelt sätt kan strukturera och organisera sin vardag. Vet att du tidigare skrivit om ”att göra listor” och använder någon bra app. Är ju ledig på måndag men får väl ställa klockan så jag inte missar dig 🙂
  // Birgitta – Min Lilla Kokvrå

  Svara
 11. Victoria says:

  Hej.
  Hur man får ordning i hallen?
  Hela familjen komner hem och kastar av sig jackor, mössor, vantar, skor osv. Även om jag har korgar det ska ligga i blir det ingen bra ordning ändå.

  Svara
 12. hege says:

  Å vad kul! 🙂

  Jag slår ett slag för rutinerna (typ alltid lägga saker på fast plats, men då måste man ju skapa den fasta platsen först…) och mellanstationerna innan soptipp/bortskänkning (typ den översta hyllan i skåpet för för små kläder.) Att slänga/skänka saker man (egentligen) inte behöver är SVÅRT, men mellanstationerna gör det lite mindre läskigt. Och lättare förstås, när man verkligen ser att man inte har använt detta på lång tid, och heller inte hade saknat det särskilt mycket.

  Jag ska titta!

  Stor kram! 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!