Så håller du barnens garderob uppdaterad

Ett enkelt sätt att hålla barnens garderob aktuell, är att ha en hylla eller låda i garderoben för kläder som inte används längre – oftast för att de är för små. Jag har en sådan hylla  i min sons garderob högst upp markerad just ”för små kläder”.

Då blir det enkelt att lägga dit kläderna så fort man upptäcker att de inte funkar längre och på så sätt hålla garderoben uppdaterad så att man slipper gå igenom inaktuella kläder i onödan när man har bråttom på morgonen exempelvis.

En enkel lösning som gör livet lättare med andra ord:)

byrå barnrum

Välj ut en låda, hurts eller box för kläder som du inte använder. Lägg kläderna där så fort du upptäcker att du inte kommer att nyttja dem mer så slipper du gå igenom dem flera gånger när du letar efter plagg.

När lådan blir full är det dags att tömma den och skänka eller sälja.

Jag använder samma system för mina egna kläder – en hurts för kläder som jag märker att jag inte använder, en slags mellanlandning. Det är även ett test för att se om jag verkligen kommer att sakna något och ångra mig. Då är det bara att ta fram plagget från ”mellanlandningsstationen”. Men det kan jag säga händer ytterst sällan:)

/Paulina

fotokälla

2 Kommentarer
  1. Qbrium says:

    Min sambo tillämpar en liknande metod för sina kläder. Han kör på om han köper något nytt, säg två nya t-shirts, så måste han också slänga två stycken. Sedan har vi modevisning och fundering tillsammans om vad som ska slängas och vad som bör sparas. Jag har inte riktigt lyckats hålla mig till samma metod, däremot har jag ”storrensningar” då jag märker att det börjar bli svårt att stänga klädlådorna. 😉

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!