5 fixa-själv Julpynt tips

Det har inte blivit speciellt mycket bloggande den senaste veckan. Föräldrarmöten, Luciafirande, Julkonserter och traditionell julshopping har avlöst varandra. Men ni har kanske också haft fullt upp och inte haft tid att läsa bloggar ändå?:)

Hur som helst. Tänkte att med tanke på just den stundande Julen så kanske det passar med några fyndiga fixa-själv tips som rör denna högtid.

Om man inte hinner handla julpapper eller vill bara keep-it-simple så att säga, så kan detta vara en idé – att designa omslagspapper själv vill säga. Det gör Bonnie, som på sin blogg även delar med sig steg-för-steg hur vi andra ska gå till väga.

rita mönster på omslagspapper

Känner man att det inte är tillräckligt pyntat där hemma men har gott om julgransprydnader, så går de att använda alldeles utmärkt på andra ställen också!

Dekoration med hjälp av julgransbollar

Att pynta värmeljusen kan också vara en kul julidé. I Trendenser beskriver Frida detta lite närmare. Ett jultejp pimpar värmeljusen och skapar julstämning och man kan ha det i stället för julljuskoppar.

pynta värmeljusen

Och vad sägs om denna enkla men ändå gulliga och fyndiga idé till julbordet.
Dekoration på julbordet

Och så min lilla favorit förknippad med mycket nostalgi. Efter högstadiet var jag utbytesstudent i USA och hade förmånen att fira jul med en amerikansk familj. De öppnar sina presenter den 25:e i stället, och det hänger alltid julsockar vid öppna spisen till varje familjmedlem. Jag har alltid gillat den traditionen men skulle inte vilja borra hål i min spis för att hänga upp de där sockorna en gång per år. Här kommer en annan lösning på detta. Ta en gren, fäst den väl och häng sockorna i den i stället:)  Eller ställ några tyngre föremål som håller socköglorna på plats.

julsockar vid öppna spisen

Lycka till med det sista inför Julen!

/Paulina

Via: 2, 4, 5

2 Kommentarer
 1. hege says:

  Fina Paulina, God Jul till dig och dina! (Ha, det även rimmade, den har du nog aldrig hört förut… 😉 )

  Tack för superbra tips jag aldrig har sett någon annan stans! Pimpa värmeljusen? Det är ju en, hm…, LYSANDE idé! Och de superfina inslagna klapparna… Nu blir jag genast tvungen byta papper på ett par redan inslagna presenter, ska bara inhandla vita pennan först. 🙂

  Stor kram, Hege

  Svara
  • Paulina says:

   Tack så hemskt mycket för de fina orden, Hege! Så roligt att du gillar tipsen! Nej, det där rimmet har jag faktiskt inte hört:) Hoppas att du och din familj också får en fantastisk Jul och Nyår.

   Kram!

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!