Ta bilder i Evernote

Så revolutionerar Evernote ditt sätt att anteckna

Är man kär så är man. Då vill man ju berätta om det för hela världen. Och att jag är kär i Evernote har väl inte undgått någon:) Nu är jag i fasen där det har tagit riktigt fart och jag upptäcker en massa nya saker som jag bara älskar.

Som när jag var på ett seminarium. IBM Smarter Business 2013. Riktigt intressant och inspirerande var det. Höjdpunkten var Teddy Goffs föredrag. Goff var ansvarig för Barak Obamas digitala strategi inför båda presidentvalen och  tog oss igenom hur de lyckades att vinna dessa val med hjälp av sociala medier.

Jag antecknade i Evernote från mobilen. Och vad upptäckte jag?

1. I Evernote kan du ta biler som landar direkt i dina anteckningar.

Ta bilder i Evernote

När du har öppnat en ny anteckning, skriver i denna och vill ta en bild, så trycker du bara på kameran i högra hörnet. Då kan du välja mellan att ta en bild från Evernote eller att välja en befintlig från ditt album.  Bilden lägger sig direkt i dina anteckningar. Sedan är det bara att fortsätta anteckna vidare.

2. I Evernote kan du göra inspelningar, som landar direkt in i dina anteckningar.

Vill du spela in det som sägs? Då är det bara att trycka på mikrofonen. Då visas en inspelningsfunktion upp och du trycker på stopp. Så lägger sig hela inspelningen också direkt in i din anteckningen – där den hör hemma:) Och under tiden som du spelar in kan du fortfarande anteckna!

3. Du hittar allt i dina anteckningar genom att sökfunktionen

Trött på att bläddra fram och tillbaka för att hitta något du söker i dina anteckningar. Inte nu längre. För Evernote har så klart en fenomenal sökfunktion också.

Hade jag varit student idag hade jag bara antecknat i Evernote och kompletterat med bilder tagna av svarta tavlan samt spelat in det jag kände att jag behövde lyssna på en gång till. Ovärderligt. Ett under att jag klarade mina studier utan detta fenomenala hjälpmedel… Nu lämpar den sig i alla fall alldeles utmärkt att använda på seminarier, utbildningar och liknande.

/Paulina

PS. Vill du läsa mer om hur Evernote kan förenkla ditt liv, tryck här.

Man skulle kunna tro att jag är sponsrad av Evernote. Det är jag inte. Bara kär.

8 Kommentarer
 1. Elisabet says:

  Hej jag undrar om du har gratisversionen? Jag blev intresserad och har laddat ned den, men den verkar inte så utförlig … Tack för en bra blogg. Elisabet

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Elisabeth,

   Jag har premiumversionen, men tror att den fanns även på den vanliga. Dock märkte jag nu att den senaste versionen som jag har uppdaterat till har varken inspelningsfunktionen eller kamera med på samma sätt som tidigare, där man kunde ta en bild inne i anteckningen. Trist!!! Eller så har jag inte klurat ut hur den nyare versionen fungerar… Återkommer ifall jag gör det..

   Svara
 2. Erica says:

  Älskar att läsa om ”veckans utmaning”, så sjukt inspirerande. Som om du orkar och har tid så önskar jag mer av den varan 😉

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Erica!

   Å vad roligt att du tycker om Veckans utmaning. Och grymt bra att få den typen av feedback. Det ska jag tänka på. Nästa på tur är faktiskt kylskåpet, där jag tänkte förfina märkningssystemet:) Du får gärna komma med förslag om det är något specifikt du skulle vilja att jag gjorde veckans utmaining på:)

   Svara
  • Paulina says:

   Haha! Nej, det är svårt att förstå. Eller att jag sörjde Google Notebook. Det är precis som med vilken relation som helst – ibland så sörjer man den för att man inte vet att det finns något så mycket bättre:)

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!