3 anledningar till att märka frysen

Jag har tidigare skrivit om att jag märker kylen. Detta innebär självfallet att jag även märker frysen:)

Vi har fyra fack hemma och dem har jag delat upp i följande kategorier: Frukt och Grönsaker, Bröd, Matlåda och Vegetariskt (köttfärs, biffar mm).

Märka frysen

 

Och så ser Heges frys ut. Hon har delat upp den efter följande kategorier: Bröd, Glutenfritt, Kött/pommes frites, Grönsaker och Köttfärs.

märka frysen

Vad som ska stå på fryslådorna hemma hos var och en bestäms av vad ett hushåll konsumerar så klart. Så det gäller att se över det man har i frysen och dela upp det i det antal områden som man har frysfack. Det viktigaste är att facken är märkta för att:

 1. det blir lättare att hitta
 2. det blir genast bättre ordning, för då blir det lättare att lägga matvarorna på rätt plats
 3. det blir lättare att hålla koll på om man har köpt på sig för mycket och behöver börja äta upp maten eller när något tar slut och man behöver fylla på.

Ni ser – bara fördelar med att märka frysen! Hmm. Känns som att jag har propagerat för märkning ett antal gånger nu men det är ju lite min religion så..

/Paulina

12 Kommentarer
 1. SofiaFj says:

  Jag har även gjort en lista som sitter utanpå frysen där det står vad som finns i vilken låda så man vet innan man öppnar frysen.

  Svara
 2. Karolina says:

  Smart att märka upp det, jag har oxå en sortering men ej uppmärkt, kanske skulle underlätta för övriga familjen om jag märkte upp det. Tack för en super blogg, har fått många bra tips!!! (Hade fel mail i förra inlägget…)

  Svara
 3. Karolina says:

  Smart att märka upp det, jag har oxå en sortering men ej uppmärkt, kanske skulle underlätta för övriga familjen om jag märkte upp det. Tack för en super blogg, har fått många bra tips!!!

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!