Så kommer du snabbt i ordning i ditt nya hem

så kommer du snabbt i ordning i ditt nya hem

För någon vecka sedan skrev jag om flyttpackning. Nu är det dags för nästa del i flytthistorien:) När du kommer till ditt nya hem med din flyttlast, så finns det några saker att tänka på där för att snabbt komma iordning:

Börja med att ställa varje låda i rätt rum. Har du märkt lådorna så går ju detta mycket lätt och smidigt:)

Packa upp saker för köket först, för ni kommer att behöva glas och bestick för att äta och dricka under tiden ni packar upp.

Utvärdera om du behöver köpa nya förvaringslösningar som boxar, hyllor, lådor mm. Gör det i så fall innan du börjar packa upp, annars blir det mer omständigt.

Använd post-it lappar i ditt nya hem för att märka upp var saker och ting ska ställas. Exempelvis i köket – märk upp varje låda med vad som ska vara där. Det är för övrigt en jättebra övning för att tänka sig in vad som ska vara var och på så sätt slippa flytta om saker som man har packat upp för att man har märkt att det inte riktigt fungerar.

Har du barn? Involvera dem i att skapa en struktur i deras rum med var saker och ting ska vara samt att låta dem packa upp i enlighet med detta. Det får dem att bli mer engagerade och besparar dig lite jobb:)

Packa upp varje låda. Även om du inte kommer att använda allt. Även om du ska ha gjort dig av med saker som du inte längre behöver, så kommer detta kommer att hjälpa dig att göra ytterligare en utvärdering när du har kommit till ditt nya ställe. Några saker kan för övrigt ha gått sönder i flytten och har du anlitat en flyttfirma så kan du i så fall reklamera.

Och förresten – bädda era sängar i tid. Kan vara skönt att ha det gjort när man är trött på kvällen och bara vill gå och lägga sig:)

Storage on!

/Paulina

Fotokälla: marthastewart.com

2 Kommentarer
  1. Isflingan says:

    Flytten är gjord och den flöt på mycket bra. Blev så smidigt när alla kartonger tillhörde ett specifikt rum och direkt bars dit. Då blev det lätt att packa upp sen. Det mesta är nu uppackat och var sak har fått sin plats. Nu börjar dock tiden när man ska känna in det nya hemmet och känna efter om systemet man byggt upp passar med ens vanor eller om tex vissa matlagningsgrejer etc behöver byta plats utifrån hur ofta och var de används mest.

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!