Håll reda på innehållet i dina flyttlådor med hjälp av Evernote

Efter att jag hade skrivit om flyttips, fick jag en kommentar från Hege, där hon tipsade om att att hon skrev all innehåll i sina flyttlådor i en liten notisbok. Hon gav varje låda en siffra, som hon skrev på varje sida av lådans högra hörn. När hon sedan behövde få fram något så letade hon fram det i anteckningsblocket, och då fick hon reda på i vilken låda det fanns. Smart, eller hur?

Jag spann vidare på hela idén och tänkte att man i stället kunde använda mobilen till detta. För den har man ju med sig hela tiden. Och Evernote appen lämpade sig dessutom ypperligt för detta ändamål. Jag ska förklara varför:

Så här kan du göra:

Öppna Evernote och tryck på den första av 3 rutor till vänster för att skapa en ny anteckning.

Organisera dina flyttlådor med Evernote

Du kommer då fram till denna sida:

Evernote - skapa anteckning

Radera ordet anteckning och skriv din egen rubrik. Jag skrev ”Flyttlåda 1”.

Evernote - organisera flyttlådor

 Därefter är det bara att skriva vad som finns i flyttlådan:

Evernote - fyll i anteckning

Och när man vill veta vilken låda besticker ligger i så söker man på dem. Man skriver in ”bestick” i sökraden. Då kommer anteckningen med dem fram:
Hitta bland flyttlådor med Evernote
Och eftersom vi har kallat anteckningen ”Flyttlåda 1”, så vet vi då att den ligger just där. Fiffigt, va?
Man kan även skapa en anteckningsok med namnet Flyttlådor exempelvis och ha dem alla där, fast det behövs inte för sökfunktionens skull.
Det här tycker i alla fall jag sparar en hel del tid – både när man ska leta fram något i sina anteckningar och när man sedan ska leta fram det i flyttlådorna. En annan underbar sak med Evernote är att om man har installerat det på både dator och mobil, så kan man skriva in saker i datorn också och den synkar i mobilen. Och tvärt om. Så att man kommer åt sina anteckningar precis överallt. Och så finns de där även om man skulle tappa mobilen.
Jag säger ju det – Evernote har allt.
/Paulina
PS. Här kan du läsa mer om hur du kan använda Evernote för att spara resetips mm. Och här om du vill veta om min kärlekshistoria med Evernote.
10 Kommentarer
 1. Isflingan says:

  Oj vilken extrem noggrannhet och organisering. Imponerande! Själv är jag dock bra på att komma ihåg i exakt vilken låda saker och ting ligger i ändå. Men ju äldre man blir desto sämre blir minnet och oftast desto fler saker sparar man på så kanske borde börja göra som Ullis ändå. Iallafall är det en mycket bra och inspirerande idé 🙂

  Svara
 2. Lee says:

  Jag läser ofta i din blogg och älskar också ordning och struktur.
  Evernote har jag inte riktigt (orkat) fattat mig på, kan du inte tipsa lite mer vad du använder den appen till? Bra med en tutorial. 🙂

  En annan sak jag tänkte frågaär var i din blogg jag hittar alla gamla blogginlägg, hade önskat att det fanns någon sökruta här, så att man kan söka på det man speciellt vill veta mer om, går det?

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Lee,

   Vad roligt att du skriver det! Jag skriver gärna mer som Evernote.

   Det finns en sökruta, som du kan söka på. Du kan även söka via de olika kategorierna till höger. Jag brukar själv använda mig flitigt av båda om jag vill gå tillbaka till ett gammalt inlägg.

   /Paulina

   Svara
 3. Liie says:

  Oj vad glad jag blev över det här tipset! Jag har nyss skaffat min första smartphone (lagomt efter resten av världen, jag vet, haha) och börjat använda mig av Evernote lite smått till små anteckningar, inköpslistor mm. Så himla bra att du rekommenderade just Evernote till det här, för jag har funderat på hur man på bästa sätt kan strukturera upp i förråden. Tidigare skrev jag på en lapp och satt på lådan, men ofta flyttar man ju om lite då och då, en sak hamnar i en annan låda och vips så har man ingen koll längre då det känns jobbigt (och fult) att stryka över och skriva nytt. Blev riktigt sugen på att organisera nu!

  Svara
  • Paulina says:

   Roligt att höra!!! Ja, jag har haft en lång lära-känna-Evernote då jag inte riktigt visste hur jag skulle använda det på bästa sätt, men nu hittar jag nya saker hela tiden. Det är verklgien toppen.

   Svara
 4. Ullis i Leksand says:

  Hej! Vill bara beratta att jag anvander detta system i garaget med all var forvaring. Varje kartong har ett stort nummer textat pa varje sida av kartongen (anvander mig av stadiga flyttkartonger). Kartongerna star uppstallda pa hyllor sa det ar enkelt att komma at varje kartong (inte behova flytta pa kartonger som star ovanpa). Och innehallet i varje kartong ar antecknat i en lista. Har kan man vara valdigt tydlig om man vill. Det gor letandet minimalt!
  Vad som ar otroligt skont ar ocksa att varje var stalla ut allt allt i garaget pa garden och ga igenom vad som kan ges bort och slangas. Uppdatera listan noggrant och skriv ut en ny som sen satts upp pa lattillganglig plats pa vaggen.

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!