Det lönar sig att sammanställa sina försäkringar!

Har du också en känsla av att du inte riktigt vet vilka villkor som gäller för dina försäkringar? Eller att du misstänker att du betalar dubbelt för något eller kanske saknar någon försäkring? Den känslan hade jag. Exempelvis när det gällde reseförsäkringar. Inför varje resa står man där och undrar om man behöver ta den där extra reseförsäkringen eller om den inte behövs för att den redan är inbakad någonstans.

Veckans utmaning i början av månaden blev därför att gå igenom alla mina försäkringar. Just för att se om det fanns några luckor och för att få en överblick över vad jag och resten av familjen faktiskt är försäkrade för.

Det var en nyttig övning! Jag öppnade Excel och började skriva in varje försäkring. I kommentarsfältet skrev jag sedan av vad försäkringen täckte. Just denna notering gjorde att jag var tvungen att verkligen läsa igenom alla villkor, annars är det lätt att man bara skummar igenom det hela och så har innehållet inte sjunkit in (om man inte går igång på försäkringar vill säga, vilket jag inte riktigt gör).

Jämför försäkringar

Och vad hände? Jo, när jag skrev av allt som man har rätt att ersättas för upptäckte jag rätten till ersättning för sjukhusvistelse i min sons Trygga Barn försäkring. Han hade legat på sjukhus för något år sedan. Så jag ringde till Trygg Hansa och frågade om jag fortfarande hade rätt att få denna ersättning. De var oerhört tillmötesgående och trevliga. De bad mig styrka datum. Tack och lov så hade jag fått tipset att begära ut sjukjournalen (vilket jag nu råder alla att göra). Så det var lätt att gå tillbaka och redovisa allt. Ett samtal tog det och jag fick över 5 000 kr i ersättning. Jag har i hela mitt vuxna liv betalat för diverse försäkringar men aldrig ansökt om någon ersättning. Det har var det smidigaste jag har varit med om.

Trygg hansa försäkring

 

Men – min poäng är – ta dig tid att sammanställa dina försäkringar – det kan löna sig! Dessutom blir man mycket bättre påläst i ämnet och får en bra översikt:)

/Paulina

4 Kommentarer
  • Paulina says:

   Tack, Hege! Vad glad jag blir. Jag är själv lite stolt över detta då det ju handlar om att få makt över sin privatekonomi, något som man verkligen borde priortietera.

   Svara
 1. VisaLiza says:

  Det där tror jag är otroligt smart att göra. Har tänkt på det länge men inte tagit mig i kragen och fått gjort det. Känns som om jag inte ens riktigt har kontroll över vilka försäkringar vi har här hemma. Liza

  Svara
  • Paulina says:

   Det var inte lätt att sätta igång med detta, det ska jag villig erkänna. Men jag bestämde mig en dag och bad min man att gå ut med sonen så att jag kunde göra det i lugn och ro. Jag var inte heller 100% säker på vilka försäkringar jag hade:) Men när man väl sätter igång så är det fantiskt kul – hur konstigt det än låter.. I alla fall om man gillar att lära sig nya saker och skapa struktur:)

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!