Spara resetips och bilder och hitta dem blixtsnabbt i Evernote

Som ni kanske minns så har jag inlett en mer seriös relation med Evernote. Jag kan nu berätta att vi har kommit till en ny nivå i vårt förhållande. Jag har nämligen testat en ny funktion i Evernote, som jag fullständigt älskar.

Hur funkar den? Tänk dig. Du läser ett resemagasin. Du hittar tips på en bra shotbar i Barcelona. Perfekt, tänker du, då du planerar att åka till Barcelona snart.  Då är det bra att ha det tipset sparat.

Du öppnar Evernote appen och tar kort på texten som beskriver shotbaren.

Fota med Evernote

Du gör likadant med andra tips som du hittar.

Tiden går och du ska nu snart äntligen åka på din efterlängtade Barcelona resa. Du vill börja planera lite. Du öppnar Evernote. Du skriver Barcelona i sökrutan.

Evernote search: Barcelona

Då får du fram alla bilder som innehåller ordet Barcelona.  Evernote kan nämligen läsa texten i bilder! Inte nog med det. Tar du kort på dina handskrivna anteckningar om Barcelona så kommer Evernote att hitta dem också.  Är inte det magiskt?! Jag vet, jag kanske hetsar upp mig för det ganska mycket, men du kan nu ta en massa tips på saker och ting och ha dem huller om buller i Evernote, och den hittar ändå det du söker. Och om bilden inte har någon skriven text i? Lugn. Då är det bara att sätta en etikett på den. Det gör du genom att klicka på det lilla ”i” rutan i anteckningen som bilden ligger i. Då kommer du till Anteckningsinfo, där du fyller i en etikett som du önskar att sätta på bilden.

Etiketter i Evernote

Det här har revolutionerat mitt sätt att samla på resetips i alla fall. Jag behöver nu inte längre samla på dem fysiskt. Jag hittar dem blixtsnabbt när jag behöver dem. Och jag har dem alla samlade i min mobil när jag är på resa.

Evernote – I love you.

/Paulina

8 Kommentarer
 1. Fru Minimalist says:

  På liknande sätt har jag använt bildappen i Iphone i flera år, fast jag använder mig av olika mappar som heter allt från Minimalisterna (där jag lägger foton som kan anvädas i vår blogg), recept (när jag tar kort på recept eller gör screenshot från något recept på nätet), kläder (både bilder från kläder i butik och nätet), träning (träningstips med namn/bild på övningar) samt resor (diverse texter med tips inför olika resor).
  Grymt minimalistiskt då man slipper klippa eller dra ut sidor från en tidning och spara på något smart ställe som man ändå inte kommer ihåg att ta med sedan vid resan 🙂

  Svara
  • Paulina says:

   Bra tips, Fru Minimalist! Fast hur gör du rent praktiskt? Lägger du det i olika album? Jag har inte fått det att funka, så du får gärna beskriva det steg-för-steg:) Men har Iphone foto en sökfunktion där du kan söka ord i bilder, text, rubriker eller etiketter?

   Svara
 2. lindaas75 says:

  Härligt! Har nu också inlett min relation med Evernote tack vare ditt tidigare tips. Det är kanske lite skakigt i början men hoppas på att den ska utvecklas till det bästa 🙂 Är ett stort fan av listorna, tex inköpslistan. Kram

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!