Spara tid på ”mellanlandningen”

Tiden är en begränsad resurs som alla vill ha mer av. Och framför allt vill man inte använda den till trista saker. Som t ex att städa eller tvätta. Men man kan effektivisera lite många av de tråkiga sysslorna och på så sätt göra lite mindre av dem och samtidigt få lite mer tid.

Några exempel:

 • Låt inte matrester mellanlanda i diskhon – kasta direkt i papperskorgen
 • Låt inte kläderna mellanlanda i lägenheten – kasta direkt i tvätten eller häng upp på galge
 • Låt inte disken mellanlanda på köksbänken – lägg direkt i diskmaskinen.
 • Ställ tillbaka saker direkt på sin plats, så slipper du göra det sedan.
ordning och reda

Att lägga saker direkt på sin plats – en riktig tidsbesparare

No rocket science – jag vet. Det gäller bara att tänka på det, för livet är för kort för att slösas bort på önödiga arbetsmoment:)

/Paulina

Fotokälla: okänd

4 Kommentarer
 1. Karro says:

  Hej! Ett tips: har precis gått med i pinterest som visade sig vara en guldgruva för förvaringsinspiration. Man får många resultat på sökningar som ”storage” eller mer specifikt typ ”cleaning supply storage” 😛 Rekommenderas!

  Svara
 2. Studio Livskraft says:

  Ha,ha, ha, jag frågade just min dotter om hon förstod vitsen med att ställa disken i diskhon istället för att ställa den direkt i diskmaskinen, vilket mannen i hushållet just gjort, hon tittade konstigt på mig men hade inget bra svar, undrar om mannen har det 😉 ska nog ta och skriva ut dina exempel och sätta upp på köksskåpet, för själv lägger jag ju alltid allt på rätt plats, låter aldrig kläder ligga framme och jag ställer alltid in disken på en gång i diskmaskinen 😉
  Tack för tipsen 😀

  Svara
  • Paulina says:

   Hahaha! Ja, det var bra timing för min del då:) Ja, de frälsta förstår precis hur jag menar – hoppas att din man gör det också snart!!:) Tack för din roliga kommentar!

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!