För sådant som inte har någon plats

Ibland kan det vara svårt att veta exakt var olika småsaker ska ligga. Dessa som man har fått med sig hem på något sätt. En extra knapp till skjortan eller extra klack till skon. Eller något give-away som man har fått. En broschyr av något slag som kan vara bra att ha. Biljetter och kvitton.

En sak brukar hända med dessa saker – de skräpar framme. Hur ska man göra för att de inte ska göra det? Hitta en plats för dem så klart. Men om platsen från början inte är given, så är en låda, där man slänger allt möjligt ingen dålig idé alls. Det är faktiskt en riktigt bra idé. Förutsatt att:

  • man har saker där som verkligen inte har någon annan självklar plats
  • det verkligen är temporärt och att man går igenom lådan för att se om man hittar bättre förvaring åt sakerna där.

Så – om du har saker som skräpar runt – försök att se om de har en given plats där de borde vara. Annars skapa en tillfällig låda som du har koll på och går igenom med jämna mellanrum.

Eller skaffa en box som samtidigt kan vara ett prydnadsföremål. Jag brukar köpa mina på olika resor så att de samtidigt blir reseminnen, som den här, som jag köpte i New York.

vacker-metallada-mastiha-shop

Man kan så klart även köpa en ask på hemmaplan eller göra en själv.

Men det är inte boxen eller lådan i sig som är det viktiga utan att man har ett system som man håller sig till och går igenom regelbundet.  Då slipper man ha en massa småsaker liggande framme.

Storage on!

/Paulina

PS. Tilde de Paula har en sådan allt-i-allo låda, som jag gick igenom och rensade.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!