Skriv upp det på en gång!

Jag har ett säkert tips (tycker jag i alla fall:):

När du kommer på något – vad som helst – något som du ska göra eller någon idé som du kom på – skriv upp det på en gång. Inte om en stund. Inte om två minuter. Nu. Även om du ligger i sängen och är på väg att somna. Eller om du befinner dig i ett annat rum än post-it lappen eller mobilen.

Varför? För att du kommer att glömma. Och så kommer du att förbanna dig över att du inte skrev upp det. Jag vet inte hur många gånger jag har grämt mig över saker som jag inte har skrivit upp på en gång. Och så står man där i affären och kommer inte ihåg vad det  var man absolut var tvungen att handla, eller så har man inte måtten med sig för att avgöra om den där boxen kommer att få plats i hyllan. Och den där fantastiska idén som man fick är som bortblåst.

Nu har jag tre system för detta där jag från början kategoriserar var olika komma-ihåg saker ska in:

– om det är något jag ska handla, skriver jag in det direkt i min Shoppy-app. När det är dags att handla har jag shoppinglistan klar och slipper lägga ner tid på det.

– om det är saker jag ska göra lägger jag in dem i min Clear-app. Den har en supersnygg design och man kan ”stryka saker” från listan och få den där må-bra känslan när man har gjort något klart. Inuti denna app har jag dessutom skapat olika listor som ”Hemmet”, ”Att-göra”, ”Resor”osv.

– för enskilda saker som jag ska ha uppskrivna någonstans använder jag I-phones  anteckningsblock. Där skriver jag t ex måtten på det jag ska köpa eller annat info som jag kan behöva.

Fast det spelar ingen roll hur du väljer att skriva upp saker – bara det funkar för dig och bara du gör det – på en gång:)

To-do list

/Paulina

Fotokälla: Tangled up in blue

6 Kommentarer
 1. Studio Livskraft says:

  Jag tror absolut på att skriva ner sina tankar och idéer som dyker upp när man minst anar det för att inte glömma, men jag är lite tveksam om det är så bra att ha olika listor, har själv en förmåga att skriva olika saker på olika listor men blir lätt förvirrad när jag inte minns vilken lista jag skrev det där på som jag inte minns vad det var 😉 men så använder jag inga appar heller, kanske är det som är problemet

  Hur som helst så tror jag på att bara ha EN ”att göra lista” för att få en strukturerad vardag

  http://studiolivskraft.blogspot.se/2012/11/strukturera-mera-och-fa-en-smidigare.html

  Ha det gott!

  Svara
  • Paulina says:

   Hej!

   Tack för din kommentar! Så tänker jag: att ha en ”Att göra lista” tror jag definitivt på, och det har jag i min app Clear. Men sedan kommer man på en massa saker som faktiskt inte hör hemma på en ”Att göra lista”, som t ex saker som man ska handla. Jag vet att det är i min handla app jag ska titta när jag väl är i affären, så det bli logiskt att skriva upp saker att handla där och inte på Att-göra-listan. (sedan kan jag skicka min shoppinglista vidare till min man om det är han som ska handla, en möjlighet som appen tillhandahåller och som underlättar en hel del).

   Vidare så kommer man kanske på andra saker som inte ska göras inom den närmaste tiden utan lite senare, och då passar det bättre att ha de på ”någon gång” lista exempelvis. Eller så kommer man på något annat som inte är en ”Att-göra” sak utan bara ska skrivas upp någonstanns. Jag vill ju att min ”Att-göra” lista ska innehålla det som jag just ska göra inom den närmaste tiden, och inte allt möjligt mellan himmer och jord.

   Men då ska man kanske tillägga att jag är en riktig list-freak och antecknar ALLT:) Jag startade med en lista men upptäckte att indelning i olika kategorier gjore mig effektivare. Men nyckeln är så klart att kategorierna är logiska.

   Svara
 2. Linn says:

  Jag är alldeles för dålig på att använda appar istället för papper och penna. Men jag såg nu att du har länkat till dina förklaringar om hur apparna funkar så nu kanske till och med jag ska klara av att uppdatera mig till 2000-talet 🙂

  Svara
  • Paulina says:

   De är verkligen jättebra, Linn. Det finns så klart andra som kanske t o m är bättre, men dessa är de jag använder och kan uttala mig om. Jag har också hållit mig till papper och penna tills för bara något år sedan – när jag blev med I-phone:) Testa!

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!