Så undviker du tidningshögar och onödiga prenumerationer

På bloggen Fantastick hittade jag en artikel om hur man kan minska sina tidningshögar. Eftersom det är en utmaning i mitt eget hem, har jag hittat några nya tips som jag kan tillämpa.

Jag har tagit mig friheten att översätta fritt, strukturera om, lägga till och ta ut det som jag anser är viktigast. Vill du läsa den ursprungliga artikeln, klicka här.

1. Begränsa inflödet in i hemmet – Prenumerera enbart på tidskrifter som du verkligen vill ha:

 • Får du en tidskrift som följer med någon välgörenhet, men som alltid skräpar runt och blir ditt dåliga samvete (Röda Korsets Henry exempelvis som är mitt dåliga samvete då jag aldrig får tid att läsa den)? Ring och be organisationen att ta bort dig från själva prenumerationslistan.
 • Prenumererar du på en tidskrift/tidning mest för att du fick en riktigt bra deal? Läser du inte den och blir dessutom stressad över det så är det inte så bra deal trots allt…
 • Har du slutat att läsa en tidskrift som du från början gillade? Ring och avbeställ – även när prenumerationstiden ännu inte har gått ut – vissa tidningar erbjuder en del av pengarna tillbaka beroende på prenumerationserbjudandet. Annars är blir du säker på att prenumerationen inte automatiskt fortsätter, vilket också kan vara fallet med några prenumerationer.

stack-of-magazines.jpg_effected

2. Öka utflödet ut ur hemmet: 

 • Kan du skänka tidskrifter som du har läst? Någon bibliotek, lokalt café, väntrum i närheten av ditt hem kanske blir glada av dem?
 • Om du vill spara – riv ut de sidorna som du vill spara på snarare än hela tidningen. Jag samlar mina i hängmappar. Eller ännu hellre – scanna in eller ta ett foto och lägg upp i dina digitala anteckningar:) Här kan jag verkligen rekommendera Evernote.
 • Försök att slänga det som du har läst. Det behövs knappast tilläggas att att de tidningar och tidskrifter som ska bort ska kastas i en återvinningsstation ämnad för detta ändamål:)

3. Bli digital:

 • Finns tidningen eller tidskrifter du läser på nätet? Det kanske är dags att säga farväl till pappersutgåvan? Den är trevlig att hålla i, men kom ihåg – allt du för in i hemmet måste du förvara på något sätt, och det kräver sin tid och utrymme:)

Och med det sagt så tyckte jag att denna var lite rolig:)

I-dont-read-magazines

Storage wisely:)

/Paulina

Fotokälla: 1, 2

5 Kommentarer
 1. Sanna says:

  Bra tips! Ett annat tips är att man kan läsa senaste numret av många tidningar på biblioteket eller låna hem tidigare nummer. Då får man chans att prova tidningar och se vad man faktiskt gillar, plus att man sparar pengar, papper och utrymme hemma. 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!