Sortera tvätten redan på resan

Semestrar börjar närma sig och jag håller på och planerar för fullt:)

Det finns en sak jag verkligen aldrig reser utan, och det är tvåttpåsar. Med hjälp av dem håller jag kläder som är rena åtskilda. Men inte nog med det. Jag sorterar dessutom smutskläderna redan under resan:)

laundry bag

Mina tvättpåsar kommer från Reisenthel, och de är verkligen genomtänkta. Man kan samla ihop dem till ett litet paket som på bilden ovan. Ytterpåsen har en liten krok som kan fästas i en ögla på insidan av tvättpåsen, så att man direkt kan hänga upp den där för att inte tappa ytterpåsen. Sådant gillar jag!

Så – hur sorterar jag dem redan under resan? När jag kommer på plats, så hänger jag upp tvättpåsarna i garderoben.

laundry bag upphängd

Sedan sorterar jag tvätten efter olika temperaturer: 40 grader, 60 grader osv. Jag önskar att det stod just detta på de här påsarna, men det gör det dessvärre inte, utan det står 30 grader på alla. Så jag använder mig av de olika färgerna i stället som de finns i. Min indelning av tvätt är för övrigt densamma som hemma, så när jag kommer hem från resan så är det bara att slänga innehållet från varje påse till rätt tvättkorg🙂

Det är inte kul att packa upp, men detta underlättar, för tvätthanteringen är då redan klar:) Så, som sagt – reser inte utan min tvättpåse.

Storage on!

Paulina

6 Kommentarer
 1. Tina Landin says:

  Hej!
  Jag undrar om du vet var man kan köpa sånna tvättpåsar i den storleken med i en affär, inte på nätet? Hittar bara små påsar till BH i tvättmaskinen.

  / Tina

  Svara
 2. Maria says:

  Hej Paulina,
  Ja damm i grejerna är ju inte kuligt, och så är jag allergisk mot det också… så någon typ av lock måste jag nog ha. Kom på en idé som kanske funkar…. om man köper en gammal resväska (alltså nu pratar jag GAMMAL, så den har fin patina…) och typ sätter hjul på den 🙂
  Min hjärna kan ibland svämma över med idéer, alltifrån galna till genomförbara.
  ”Lider” du av samma symtom? 🙂

  Svara
 3. Maria says:

  Vilken underbart bra bloggidé!
  Jag älskar att tänka ”förvarings- och sorteringstankar”… sen blir inte alla verklighet. Inte i första taget iaf.

  Vi håller nu på att renovera gästrummet på sommarstället och jag vill ha någon slags förvaring under sängarna. Grejen är att det renoveras i ”lantlig stil”, så jag vill inte ha något som ser modernt ut. Tips?

  Svara
  • Paulina says:

   Tack Maria!

   Ett tips till dig om du vill ha någon förvaring i lantlig stil, är att ta gamla lådor som är i den stilen och sätta hjul på dem. Dock måste jag erkänna att jag egentligen inte är så fötjust i denna lösning själv, för det blir ju ganska dammigt. I stället brukar jag rekommendera lådor på hjul och med viklock. Mina syns inte under sängen, då de täcks av underkastet (det kallas nog inte så men jag hoppas att du förstår hur jag menar..), som finns under madrassen och som går ändå ner till golvet.. så här ser det ut i alla fall: http://forvaringsdrottningen.com/2012/02/05/veckans-utmaning-samla-allt-for-resan-pa-ett-stalle

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!