Garageförvaring – inspiration

Garaget kräver verkligen ordning, reda och struktur. Det är oftast väldigt många saker som ska rymmas där. Och i princip allt ska ju rymmas på väggarna, för golvet är ju vigt åt bilen.. även om det kanske inte riktigt ser så ut i alla garage..

Hur som helst. Här kommer lite inspiration på hur det kan se ut i välsorterade sådana:)

garageförvaring - namngivna backar

Åh, jag bara äskar den här ordningen. Trådbackar upphängda på väggar med skrivna lappar på vad som ska vara i dem. Kategoriseringen är gjort efter familjemedlemmar/husdjur, aktiviteter (sport) samt platser (gräsmatta, stranden, trädgården) och saker (bilen). Det blir lätt att hitta då:)

Stegen och alla trädgårdstillbehör är också upphängda på väggen, vilket frigör golvyta. Förutom att det frigör golvyta så skapar det automatiskt ordning. Och till vänster har vi vanliga hyllor där andra saker kan ställas. Det kallar jag ordning och reda!

ordning i garaget

Jag gillar verkligen de där plattorna med hål i (som jag dessvärre inte vet vad de kallas, men som på engelska heter pegboard). Det är en strålande förutsättning för att skapa ordning som går att göra om när behoven/verktygen ändras utan att behöva göra en massa nya hål i väggarna. Anpassningsbara lösningar är bäst:)

Och så hade vi ett bord på hjul som man kan ta fram vid behov – även det en alldeles strålande idé, för det underlättar en hel del när man ska jobba vid bordet. Man kanske inte vill stå vid väggen då.

Och då små burkarna som man har fäst vid locken är ju också klockren småförvaring. De syns och de har verkligen sin plats.

Även här har man märkt lådorna som står på hyllorna. Dock hade jag satsat på utdragbara/stapelbara sådana i stället så slapp man ta ner de som är över för att komma åt de som är under:)

organiserade skruvmejslar

Jag vet inte var man kan hitta en sådan lösning, men visst är det smart att ha speciella behållare för skruvmejslar?

Storage on!

/Paulina

via: 1, 3, 4

8 Kommentarer
 1. jojo says:

  Strålande Paulina!! Vi ska snart isolera och fixa till förrådet. Dina idéer kommer väl till pass. Annars, vill du ta en tur ner till Skåne kanske? Jojo

  Svara
 2. Linn says:

  Precis så där ser mitt drömgarage ut. Men än så länge är det bara en dröm…

  Plattorna med hål kallar jag för pegboard, men jag vet inte om det är det korrekta namnet på dom?

  Svara
 3. Studio Livskraft says:

  Det vore ju drömmen att ha ett så strukturerat och välorganiserat garage, men alla bilar som man ser är parkerade på garageuppfarterna skvallrar nog om att det för många just bara är en dröm 😉

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!