Evernote – början på en seriös relation

För något år sedan skrev jag om sorgen över förlusten av Google Notebook, som den stygga Google tog ifrån mig. Jag och Google Notebook hade en mycket bra relation. Jag använde den till alla mina tankar och idéer och antecknade flitigt i den hemma, på bussen och varhelst jag kom på en idé. Men Google Notebook försvann och ersattes av Google Document, som absolut inte kunde mäta sig med sin föregångare gällande varken funktionalitet eller användbarhet.

Redan då lovade jag mig själv att hitta en annan. Redan då hade jag hört talas om Evernote. Men det verkade vara svårt att komma igång med den så att säga. Den verkade ha enorma användarmöjligheter men det fanns ingen bra vägledning i hur man skulle gå till väga för att upptäcka Evernotes fantastiska värld.

Nu har jag dejtat Evernote i ca två år. Ingen exklusiv relation, då jag också för vissa anteckningar i mobilen exempelvis. Men av alla lovord vet jag att tar man sig tid att lära känna Evernote så kommer man att bli trogen. Nu har jag tänkt att testa Evernote seriöst i ett antal specifika syften. Jag lovar att berätta hur vår relation utvecklas och vad jag upptäcker:).

/Paulina

Fotokälla: www.thenerdyteacher.com

8 Kommentarer
 1. Sofie says:

  Hur har jag kunnat missa denna blogg? Jag som älskar inredning (men som bor i en 45 kvadratmeter stor lägenhet och har massa prylar=)

  Svara
 2. Karro says:

  Jag gillar evernote. Skriver inköpslistor t.ex. Men mycket försöker jag hålla i telefonens kalender där man kan få påminnelser.

  Svara
  • Paulina says:

   Ja, det kan man.Påminnelser hade inte varit en dum grej i Evernote. Men vem vet – det kanske finns och vi inte har upptäckt det:)

   Svara
 3. Linn says:

  Det ska bli spännande att få läsa hur er relation fortlöper.

  Jag är lite gammaldags och har ännu inte fått till det på riktigt med någon annan än min gamla trogna kalender där jag även för anteckningar längst bak.

  Men jag antar att det snart är dags för mig också att ta klivet in i den mer papperslösa världen så jag ser fram mot att få läsa om hur det utvecklar sig mellan dig och Evernote.

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!