Saker som ligger framme men inte ska göra det…

..brukar vara en källa till irritation. Hur blir man av med dem?

Jag har några enkla knep:

1. samla allt som ligger framme men som du inte vill ska göra det

2. Gå igenom alla saker – har dessa prylar sina bestämda platser?

2a. Om ja – lägg tillbaka dem där de hör hemma.

2b. Om nej – skaffa ett ”hem” för dem.

Min erfarenhet säger mig att anledningen till att saker ligger framme är oftast att de inte har ett givet ställe där de ska ligga eller att deras plats inte är så logisk och därför inte fungerar. Något gör att man inte lägger dem där de ska vara. Då ska man fundera ut vad anledningen är.

Det kan exempelvis vara:

 • att man använder saken ofta men att dess plats är svåråtkomlig, och därför bryr man sig inte om att lägga saken där (exempelvis skor som används ofta men står längst in i garderoben)
 • att föremålet har sin plats men de som använder det inte vet om det (övriga familjemedlemmar)
 • att föremålets plats helt enkelt inte är logisk (att förvara nycklar på en hängare i köket kanske inte är det mest optimala stället)

Gör gärna denna övning och se om du lyckas att minska antal saker som inte ska ligga framme:)

Och på tal om övriga familjemedlemmar som också ska hålla ordning så (sorry killar för denna stereotypa skämt, men jag tyckte faktiskt att den var lite kul)…

husband knows where to put things

Storage on!

Paulina

2 Kommentarer
 1. Linn says:

  Bra tips!
  Och jag gillar också det lilla skämtet. Visade det för maken som skrattade igenkännande han också. Jag tycker vi har relativt bra ordning i våra köksskåp men maken hittar ändå inte varje gång det han söker efter. Jag som tycker att med Dymo-märkning så borde det inte vara så svårt att hitta men han brukar skoja och säga att han vill ha en karta också. Till makens ursäkt får jag väl nämna att vi ännu inte har bott här så länge och att han har jobbat som en tok sedan vi flyttade hit så därför har det mesta fixandet här hemma hamnat på min lott.

  Svara
  • Paulina says:

   Haha! En karta borde kanske fler ha:) Min man är faktiskt också bra på att hitta och lägga tillbaka saker, men skämt kommer ofta från generaliseringar, så man får dra det lite till sin spets ibland:)

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!