Städförvaring

I städskåpet kan de se ut lite hur som helst (om man nu har en sådan). Hur ska man få ordning på alla städprylar? Och hur får man plats med allt? Det är ju ändå ganska många prylar som ska få plats på en liten yta.

Några enkla förslag för att få till det:

 • Allt ska ha sin bestämda plats
 • Använd dörren till att hänga upp saker (alternativt sätt upp behållare)
 • Använd alla väggar

Exempel på lösningar kommer här:

Städskåp - bhg

Här har allt sin bestämda plats, dörren och väggarna används till att hänga upp saker på:). Även utrymmet bakom dammsugaren används till att hänga upp behållare. Kan man komma åt dem så är det ju supersmart att ha så många saker som det bara går.

Städskåp med förvaring på dörren

Här är varenda lilla yta använd. Smart med hängare bakom dammsugaren. Dörren är genialiskt nyttjad – hushållspapper upphängd och 3 behållare markerade ”damm”, ”skrubba” och ”moppa”, där dammsugarpåsar får plats.

Ha en trevlig helg!

/Paulina

via: 1, 2

10 Kommentarer
 1. Hege says:

  Mycket snyggt! Jag önskar jag kunde ha ett sådant snyggt skap!
  Men för mig funkade det inte. Jag gjorde i ordning ett snyggt skap för några år sedan, men blev trött på allt springande mellan skåpet och där jag städade. Numera ligger alla mina städgrejer (utom en-gång-om-året grejorna, silverputs ex.) i en stor blå Ikeaväska. Där ligger moppgarn, sprayflaskor, handskar, svampar, borstar, det ryms ju hur mycket som helst i en sån väska! Och där ligger också tomma plastkassar, att lägga de smutsiga moppgarnen/trasorna efteråt. Väskan bär jag sedan med mig dit jag ska städa, och så har jag allt jag behöver. Sedan bär jag den tillbaka, tar ut kassen med smutsiga trasor, och direkt i tvättmaskinen med dem.
  Jag har också sett varianter med kassar för vinflaskor (sex eller åtta fack att ha grejer i), eller en korg som man har i affären när man ska köpa bara lite. (Undrar vart dom har fått tag på den. Stulit?)

  Svara
  • Paulina says:

   Det var en otroligt smart idé, Hege! Den har jag aldrig tänkt på. Verkar otroligt praktiskt. Men var förvarar du IKEA påsen efter att du har använt den? Haha! Hoppas att man kan köpa små korgar någonstans så att man slipper sno:)

   Svara
 2. Sanna says:

  Oj, så många prylar har inte jag i mitt städskåp. Jag har dammsugare, sopborste och golvmopp. I en liten låda har jag rengöringssvampar och trasor från ett gammalt lakan till att putsa fönster och speglar med. De enda rengöringsmedel jag använder är såpa, ättika och bakpulver, funkar finfint!

  Svara
  • Paulina says:

   Ja, det där är ju olika hur mycket prylar man tycker att man behöver för att kunna göra rent:) Säker en okunnig fråga, men vad för slags städning använder du bakpulver till?

   Svara
 3. Kristina Löved Hedén says:

  Åh, så här fint och organiserat vill jag ha det i mitt städskåp, det gör det så mycket roligare att städa!

  Svara

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Behind cabinet door storage from forvaringsdrottningen […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!