Veckans utmaning – ordning i verktygslådan

Vilken fantastiskt ordningsdag det har varit igår. Först fick jag ett infall att äntligen fullfölja mitt evighetsprojekt, dvs tavelväggen i sovrummet. Det har varit mitt dåliga samvete sedan säkert ett halvår tillbaka. Dessutom har jag köpt på mig en hel del ramar, som jag förvarade i ett skåp. Detta utrymme ville jag gärna börja nyttja till något annat.

Men igår så hände det och tavelväggen blev ett faktum! Men för att hänga upp tavlor måste man ha spik och hammare. Och då var jag tvungen att bege mig till ett område jag vanligtvis inte kommer i kontakt med – verktygslådan. Jag öppnade den och möttes av denna syn:

verktygslåda i oordningNi förstår ju att det bara inte gick att göra något åt tavelväggen innan jag skapade ordning i verktygslådan.

Jag började ta fram alla mindre lådor som jag ägde. Jag hade några från Granit, så dem tog jag fram. Men jag behövde även ännu mindre behållare. Och det är nu jag blev riktigt glad att jag inte hade förmått mig att göra mig av med de där fina askarna från olika smycken. Jag hade sparat dem just i hopp om att de skulle kunna göra nytta någon gång. Men att exempelvis Efva Attlings ask skulle hamna i verktygslådan var kanske inget jag hade tippat på:) Sedan hade jag fyra stycken pyttesmå behållare som jag också impulsköpte för att jag tyckte de var så söta. Äntligen kom även dessa till användning. Efter en dryg halvtimme såg resultatet ut så här:

verktygslåda i ordning

Och så en närbild på askarna:

verktygslåda i ordning närbild

Känner mig så nöjd med detta!

Då så. Veckans uppdrag klart och jag hann även med tavelväggen:) Och den halvtimmen jag har lagt på detta kommer de som nyttjar verktygslådan att vinna ganska snart när de slipper leta efter saker.

Storage on!

Paulina

PS. Två dagar kvar att anmäla sig till tävlingen..

13 Kommentarer
 1. jojo says:

  Underbart! Ska sprida detta inom familjen! Hade önskat att mitt sinne för organisation i privatlivet varit så stort som ditt… 😉

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Jojo!

   Haha! Det är ren ren överlevnadsstrategi. Jag blir nedstämd när det är oordning hemma, så det är det enda rätta att göra för min del:)

   Svara
 2. Sanna says:

  Smart att använda askar från smycken, det blev ju jättefint! Ett annat tips om man är pysslig är att vika egna små askar, det är jätteenkelt. Man kan ta lite tjockare papper, typ någon gammal tapet, då blir askarna stadiga.

  Svara
 3. Linn says:

  Så prydligt och snyggt det blev i verktygslådan. Vilken bra användning du fick för dina små smyckeslådor. Jag rensade bort mina för en tid sedan men ångrade mig givetvis nu när jag såg hur smart du hade använt dom.

  Liksom Karin är jag också nyfiken på bild på tavelväggen 🙂

  Svara
 4. Karin says:

  Förstår att det kliade i fingrarna när du öppnade plåtlådan! Bra jobbat!
  Hur blev tavelväggen, då? Bild, tack! 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!