Tvättstuga – mer inspiration

Det finns vissa saker man tänker om en tvättstuga. En tvättstuga ska vara på ett bestämt sätt. Och ligga på ett bestämt ställe. Man vad sägs om att tänka utanför boxen? Här kommer lite fredagsinspiration:

Tvättstuga med tapet

Vem sa att en tvättstuga måste vara steril till utseendet. Att tapetsera en tvättstuga exempelvis ger den ett helt annat intryck. Det blir som vilket annat rum som helst. Så mycket trevligare att vistas i. Att sätta en bänk över diskmaskinen ger i övrigt ett renare intryck för ögat. Samtidigt som det skapar bättre ytor att hantera tvätten på.

Tvättstuga och sminkbord i ett

Här har vi en hemlig tvättstuga kan man väl säga. Eller kanske tvättställe. Lite samma lösning som ovan fast med ett draperi som man kan dra för. Då kan man ha tvättstugan lite var som helst:)

tvättstuga i klädkammaren

Denna lösning såg jag på en visning en gång. Mycket smart idé att skapa tvättstuga i en klädkammare! Det fyller faktiskt alla funktioner. Man får plats med tvättmaskin och torktumlare ovanpå. Man kan stänga den. Förvaring av tvättmedel kan man ha på insidan av dörren. Målar man väggarna i fina färger så blir det lite ögongodis dessutom:) Jag hade använt väggarna mer till att fästa torkställ på. Men det kanske skulle förstöra den fina bilden:)

tvättstuga med griffeltavla

Den här lösningen skulle exempelvis kunna passa i ett kök. Här har man dessutom målat luckorna med en färg som man kan rita på. Idérikt, roligt och kan fungera som en anslagstavla.

Vill du se mer på samma tema, klicka här.

Ha en trevlig helg!

via: 1, 2, 3, 4

2 Kommentarer
 1. Beatrice says:

  Åh, blev totalt förälskad i den gula tapeten 🙂 och jag gillar lösningen med draperier framför tvätt o tork. Vi har en liknande lösning framför tvättsäckarna som vi förvarar i övre hallen. De har sin plats ovanför torktumlaren i en modifierad Ivar-hylla. Det var den enda platsen som fanns att tillgå till torktumlaren. Tvättmaskinen får ”bo” inne i badrummet bredvid ;). Ibland får man kompromissa när man vill bo hyggligt modernt i ett mer än 100 år gammalt torp :).

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Beatrice,

   Exakt! Håller helt med. Jag använder mig också av en gardin för att täcka för en hyllrad i hallen där jag förvarar saker som jag inte vill ska synas. Det behöver inte alltid vara ett skåp som är lösningen. Och som du skriver – ibland får man kompromissa med de ytor man har:)

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!