Så kan du spara tidningsartiklar i hängmappar

OK. Jag erkänner. Papper är mitt akilleshäl. Jag kämpar med det varje dag. Av en enkel anledning  – jag måste läsa allt. Det förstår ju vem som helst att det inte går. Förutom jag alltså. Ofta vill jag också det jag har läst också – för man vet aldrig när jag kommer att behöva komma åt just den specifika informationen:) (sa du att man kan hitta det mesta på internet? Det där hörde jag inte).

Hur som helst. Under tiden som jag kämpar med att frigöra mig från papper, så har jag i alla fall hittat ett system att kategorisera dem på!:)

Så kan man spara tidningsartiklar exempelvis, vilket jag gör. Jag lägger dem i hängmappar i arkivboxar som jag kategoriserar enligt olika teman:

spara tidningsartiklar i hängmappar

 

Jag har då två arkivboxar, som jag har märkt A-K och L-Ö. Arkivboxarna har jag köpt på Granit.

Ja, vet – mycket papper. Men som sagt – jag jobbar på det!

/Paulina

PS. Hängmappar passar annars bra att förvara andra papper, som man inte har så många av per kategori och vill lätt komma åt. Eller bruksanvisningar.

14 Kommentarer
 1. Susanne says:

  Hallå igen!
  Jag känner likadant, svårt att få ordning på papper, man rensar o gör iordning o vips är allt en röra igen. Sist hittade jag faktiskt på ett sätt att göra det enklare, för jag är ingen människa som direkt när jag får ett papper sätter in det i pärmen. Jag gjorde nu så här. Jag köpte två stycken Kvissle brevkorg från Ikea. Jag jämförde sen med kategorierna i pärmen och kategoriserade varje låda enligt dem. Till exempel så blev kategorierna Försäkringskassan, Skatteverket mfl myndigheter, just ”Myndigheter”. På så sätt blir det inte så jobbigt sen när papperena skall sorteras in i pärmar och jag hittar papperena lätt som inte ännu är insorterade :).

  Svara
   • Susanne says:

    :). Förresten, jag skall nog inte läsa din blogg innan jag går o lägger mig. Jag blir så exalterad o vill springa upp o organisera hela natten så jag kan inte sova. Har nu kollat in Tintamar, Reisenthel o hamnade till slut på Travel heroes som hade smarta grejor till resan :). God natt!

   • Paulina says:

    Hahaha! Tänk att jag orsakar sömnproblem. Fast det tolkar jag som en stor komplimang:) Ja, dessa märken kan man verkligen närda sig i länge:) Hoppas att du hittar vad du letar efter och har en bra resa! tips nr 1 är tvättpåsarna!

   • Susanne says:

    Du skall absolut ta det som en komplimang :). Jag hittade tvättpåsarna som du föreslagit och funderar på att köpa dem :).

   • Paulina says:

    🙂 Tycker att du ska slå till och köpa dem då:) Jag lovar, har tre olika påsar och så fort vi har installerat oss på hotellet eller där vi bor, så hänger jag upp dem i en galge och vi slänger direkt smutstvätt där. Då slipper vi smutskläder liggande här och var och att blanda ihop dem i resväskan på vägen hem. Så otroligt smidigt tycker jag. Sedan är det bara att kasta in i tvätten när man kommer hem:)

   • Susanne says:

    Ja, det blir nog så :). En annan sak som skulle vara bra och som sparar plats är att använda vakuumpåsar. Då skulle man kunna lägga tvättpåsarna där i, spelar ju ingen roll om det blir skrynkligt. Svårt dock att få tag i en dammsugare på resmålet som behövs för att suga ut luften ur påsen.

 2. Madeleine says:

  Hej! Jag råkade just trilla in på din blogg, och -vad mycket bra tips!
  Jag har just blivit sambo och flyttat in i en större lägenhet, mitt stora dilemma är hur jag ska organisera allt på bästa sätt.
  Mitt största problem just nu är hur jag ska lösa förvaringen i sovrummet, just nu står det två stolar överfulla med prydnadskudde, säng överkast, hans ryggsäck, kläder som används i princip dagligen=stök.
  Båda vill gärna kunna ha jobbkläder etc. framme och förberedda på morgonen, just nu får mina bo på golvet(!) not ok, 😉
  Min plan var först att ha varsin fin stol man kan lägga fram sina kläder på, men det får inte riktigt plats, plus att han ju visst råkar ha ganska många plagg som är i omlopp och helst inte ska bo i garderoben.
  Har funderat lite på en bänk med förvaring i? Men det tar ju också ganska mycket plats.

  Så har du, förvaringsdrottningen några bra tips på kläd (och ev. säng-tillbehör) -förvaring utanför garderoben som ändå ser ganska städat och fint ut??
  Mvh.
  Madeleine

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Madeleine,

   Vad roligt att du hittade bloggen! Ledsen för något sent svar. Ibland blir det ett litet pussel med heltidjobb, småbarn och blogg:)
   Jag måste säga att det är svårt att ge dig tips rakt upp och ner. En blid skulle underlätta.. Men utifrån det du beskriver så låter det som att det finns flera lösningar på ert förvaringsutmaning. Att ni vill ha kläder framme är en sak, men det är bara två sett av kläder – en för dig och en för honom. Till det kan ni ha en så kallad klädbetjänt exempelvis. (http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/30233098/ eller http://www.ahlens.se/inredning/hall-smamobler/hall/kladbetjant.html – snabb internet sök för att göra mig förstådd – det finns en hel del olika varianter). En bänk vid ena långsidan av sängen skulle kunna uppfylla samma syfte (fast då skulle jag satsa på en bänk med förvaring i så klart, och i den skulle jag lägga sängöverkastet och prydnadskudden när den inte ligger på sängen). Eller var sin stol som du skriver om. Men att det ligger fler kläder liggande har med två andra saker att göra tror jag. Ryggsäcken skulle jag definitivt hitta ett annat plats för som inte är framme. Så har jag gjort med min träningsväska exempelvis (http://forvaringsdrottningen.com/2013/02/01/tips-pa-forvaring-av-vaskor/). Finns det något annat som ligger framme som saknar sin plats? Måste det ha sin plats just i sovrummet? Det är nog det jag skulle börja med. När ni har gått igenom alla saker som brukar ligga framme och bestämt en plats för dem, så tror jag att det försvinner en del saker från sovrummet – i alla fall så blir de mindre synliga. Detta ihop med en lösning för era kläder som är i omlopp borde lösa problemet. Men då svarar jag endast utifrån det du har skrivit. Behöver du mer hjälp, hör gärna av dig igen:)

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!