2-minuters regeln avgör om du ska göra det nu eller senare

Detta har jag inte kommit på själv. Men jag använder mig av denna regel sedan jag läste boken. ”Få det gjort! Svart bälte i vardagseffektivitet” heter den. Och den hjälper mig verkligen.

Vad säger 2 minuters metoden? Att inför varje val av typen ”ska jag göra det nu eller sedan” ska du tänka? ”tar det mig mer eller mindre än två minuter?”. Tar det längre tid, ska du skriva ner det  och göra det senare (ifall du håller på med något annat). Tar det ca två minuter ska du göra det på en gång – för det tar ungefär lika mycket tid att skriva ner det:)

Mycket användbart tips tycker jag. Nu är det ca 6 år sedan jag läste boken och refererar fritt från minnet, men jag minns detta tips bäst ur den, och använder mig utav det dagligen. Så jag tänkte bara dela med mig av det – på temat vardagseffektivitet alltså:)

Annars rekommenderar jag verkligen att läsa boken. Den har hjälpt mig på många sätt att bli effektivare i min vardag.

Författaren till boken, David Allen, är faktiskt riktigt underhållande, så har ni 45 minuter över så kan ni kolla på fler av hans tips här…

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Qo7vUdKTlhk&w=640&h=360]

/Paulina

4 Kommentarer
 1. Karro says:

  Den regeln tillämpar jag på jobbmailen! Har en massa mappar för olika kategorier. En kategori är ”på gång”. I underkategorin ”att besvara” lägger jag det som inte kan besvaras på en gång.

  Organisation av mail är ett helt ämne i sig förresten. En tom inkorg är frihetskänsla!

  Svara
 2. Linn says:

  Yay! När jag får tid över ska jag se till att kika på videon.
  Har boken och gillar den mycket.
  Ibland glömmer man bort bra böcker som man har hemma och borde kika i lite då och då, så tackar för påminnelsen och för videon!

  Kram
  Linn

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!