Hemma hos pysselproffset Annica

Jag gillar att pyssla, men inte på den nivån att jag kan skryta med något pysselrum eller pysselhörna. Annika däremot är ett riktigt proffs som skapar fantastiska saker och dessutom bloggar om det på Annica’s pysselblogg. Jag bad henne om att dela med sig av sitt pysselrum. Den har hon precis har gjort i ordning, så vi får en exklusiv första titt!

Så beskriver Annica rummet och förvaringen i den själv:

Mitt pysselrum inte ett ”superexempel” på praktisk förvaring. Jag har i stället gjort det till ett rum där jag trivs, med saker jag tycker om. Jag har sorterat upp, och förvarar mina saker på ett sätt som funkar för mig helt enkelt. Och det är väl ändå det som är meningen? Att man ska trivas i sitt rum!

Jag har ett gammalt ”arkivskåp” med dragdörrar. Dessa gamla klassiker är oftast i trä, med jag ville att det skulle se äldre ut, och vara vitt. Jag målade det därför i gammal stil, och skrev texter på dragdörrarna. I dessa förvarar jag framför allt alla mina papper i mappvagnar som går att dra ut. Enkelt och överskådligt!

pysselskåp med jalusi På hyllorna och i draglådorna har jag sorterat upp bla stora ark med bokstäver och dekorationer. Sådan som är säsongsbetonat och inte används så ofta får också bo här.

i arkivskåpet

Jag har ett litet sybord gjort av en gammal ”bakskiva”, (sådana som fanns i gamla kök, kamouflerade till lådor) och träbockar. Skivan är inte så stor, så här försöker jag hålla rent… Bredvid sybordet står gamla trälådor där jag förvarar pysseltidningar, pärmar och gjutna saker i betong och gips. Lite diverse annat ryms här också…

Syhörna Annicas pysselblogg

Jag pysslar på ett gammal stort slagbord som jag skyddar från kladd med en vaxduk. På bordet finns mina verktyg, och sådan jag använder ofta, sorterat i olika trälådor.

Pysselbordet

För mig är det inte viktigt med färdigskapade förvaringslösningar för just scrapbooking. Dessa är förvisso praktiska, genomtänkta och fina, men passar inte riktigt ”min stil”. Jag har haft sådana, men sålt dem, då jag inte kände mig riktigt bekväm med dem.

gamla trälådor som pysselförvaring

Jag gillar inte när det är ”för stökigt”, så jag har sorterat upp rätt mycket av mina saker i papplådor med etiketter, och i glasburkar som får stå på hyllor ovanför bordet. På så sätt vet jag vad jag har, och det finns nära till när jag pysslar.

Pyssel i glasburkar

Mina färdiga alster, och andra saker som jag vill skydda från damm och annat, får stå i vitrinskåp. Dessa har jag också målat vita, och satt in belysning i för att få det lite mysigt! 

vitrinskåp som pysselförvaring

Bredvid skåpen har jag nämligen min lilla fåtölj där jag sitter och dricker kaffe när det är dax för paus! Som bord använder jag gamla trälådor med en ”hylla” i. Här brukar det bli temporär förvaring av sådan som ännu inte fått en egen plats i rummet. Då slipper jag har det på pysselbordet, där det annars tar upp värdefull pysselplats.

Träback som soffbord och förvaring

Tack för mig!

/Annica”

Tusen tack Annica, för att du delade med dig av ditt fantastiskt vackra pysselrum. Och förresten så tycker jag att du har riktigt bra förvaringslösningar och koll på dina prylar:)

9 Kommentarer
  • Paulina says:

   Det var så lite så. Rummet är verkligen så vackert! Och även om det är roligt med inspiration från utlandet, så var det extra kul att kunna ha med ett svenskt pysselrum:)

   Svara
 1. Robin says:

  Hej Paulina, du kan skriva ett inlägg om förvaring av cd-skivor tycker jag. Jag har många skivor som jag vill ha framme men jag vet inte hur:)

  Svara
 2. Linn says:

  Så fint och välorganiserat pysselrum. Vilken inspirerande plats att få vara och skapa på.
  Och jag bara älskar idén att använda ett gammalt bakbord som symaskinsbord.

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!