Att tänka på när du köper mindre lådor för att skapa ordning

Att dela upp större förvaringsutrymmen i mindre med hjälp av små lådor är en förutsättning för ordning och reda där tycker jag. Annars är det väldigt lätt att saker och ting blandas ihop ganska snart och oredan är ett faktum.

Smålådor är därför ett fantastiskt knep att hålla ordning. Jag har nu lärt mig att det är bra att tänka på dessa mindre lådornas höjd när man köper dem. Höjden på små lådorna ska inte vara så mycket lägre än den ursprungliga lådan. Är det stor skillnad i höjd så blir det lätt att sakerna i de mindre lådorna ”svämmar över” så att säga.

Några små lådor som jag tycker är bra är: 

Granit smålådor 3-pack

De finns i två längder, där lådorna på bilden går in i de längre lådorna  (detta kan man se på den första bilden i inlägget om medicinförvaring)  – smart tänkt:) Jag har även använt just dem när jag gjorde i ordning Tildes låda i TV4 Nyhetsmporgon.

I badrumslådorna har jag smålådor från IKEA (hittar dem dessvärre inte på deras hemsida, men jag vet att de finns i sortimentet).  De är av plats och finns också i två längder. Även här är det bra höjd på dem i förhållande till de flesta lådor i badrummet exempelvis. De lämpar sig perfekt för förvaring av nagellack och andra små prylar som man har där. De kvadratiska smålådorna har jag i mina badrumslådor medan de avlånga smålådorna står på hyllorna.

Små lådor i badrummet

Och har du ännu mindre låda som du vill dela upp, så finns det ännu mindre behållare att köpa. Sådana använde jag till mitt egentillverkade smyckeskrin.

Storage on!

/Paulina

6 Kommentarer
 1. Helene Lundin says:

  Hej Paulina!
  Vad gäller de vita små lådorna (och de större avlånga)som du rekommenderar som du köper på Granit, så är de gjorda av SmartStore. Du ser det ingraverat på lådorna. Exakt samma finns alltså på Clas Ohlsson för halva priset jämförelsevis. Tycker det kan vara en detalj som dina blogg-vänner är intresserad av!
  Mycket intressant blogg du har…är själv en katalogiseringsnörd????!
  Med vänlig hälsning,
  Helene Lundin

  Svara
 2. Louise says:

  Det driver mig till vansinne att nästan alla såna små avdelnings-lådor inte är raka, utan har mindre botten. Det känns som ett onödigt slöseri med utrymme … De du hade från IKEA här ovan ser ju däremot raka ut, får kolla upp dem 🙂

  Svara
  • Paulina says:

   Det har jag faktiskt inte tänkt på.. Du har rätt – det är lite lustigt. Yes, IKEAS lådor är helt raka. Jag spenderade säkert en halvtimme på att försöka hitta dem på deras hemsida, men gav upp till slut… Men som sagt, de ska finnas i sortimentet. I Kungens Kurva i Stockholm finns de på badrumsavdelningen.

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!