Att planera bra förvaring tar tid

Jag brukade alltid få höra att jag bara stod där och tittade på de högar jag hade lagt på golvet eller bordet, som skulle sorteras. ”har du inte kommit längre än så här?”. Men jag tittade på dem och försökte att hitta mönster – vad var det mest logiska att förvara på ett ställe? Var det något som inte hörde dit? Borde jag tänka om gällande om jag förvarar saker på rätt ställe?

När man ska organisera är det lättast är att lägga tillbaka allt i skåpet och bara lägga det snyggt. Men bra förvaring kräver mycket tankeverksamhet. Och hur genomtänkt det blev ser man först efter ett tag. Har man lyckats upprätthålla ordningen så var det genomtänkt. Då hittar du allt du behöver och saker ligger på ett logiskt ställe – där du använder dem.

Så bli inte stressade när det tar tid att tänka ut bra förvaringslösningar. Jag brukar jämföra det med målning exempelvis. Det är allt runt omkring som tar tid – själva målningen går ju jättesnabbt:)

thinking

Storage on!

Paulina

Bild från justblog.com

2 Kommentarer
 1. Ulla-Britt Forsberg says:

  Håller fullkomligt med! Flyttade för 6 månader sedan till mindre bostad. Har omorganiserat ett flertal gånger vilket betyder att jag ofta får leta efter saker som fått ny plats. Snart färdig. Tror jag.

  Svara
  • Paulina says:

   Haha! Man blir aldrig färdig. Det finns alltid liite förbättringspotential:) Men jag håller med dig, Ulla-Britt. Det tar ett tag innan man hittar sin ordning i en ny lägenhet. Så det är igen stress att få allt på plats på en gång och köpa nya förvaringslösningar.

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!