Förvaring av presentpapper

Liselott skrev följande till mig:

Jag som pysslig förskollärare har ett antal rullar med presentpapper, både till jul, såklart skillnad på vuxenjulpapper och barnpapper….samt presentpapper efter årstid och ålder för resten av året.Därutöver stora rullar med presentsnören i alla regnbågens färger upptäckte jag då jag la ihop dom i en kasse. Dom var utspridda lite i huset…..Dom har heller inte någon bra plats. Vet att jag har läst någonstans, kanske hos dig, att ordna present inslagning med sax, fina kort etc på samma plats. Tyvärr är rullarna så långa så dom går ju inte in någonstans…

Era önskemål är som ni vet mitt lag, så här kommer några förslag på förvaring av presentpapper.

Garderobsdörren en ett bra ställe, då dörrar ju är avlånga. Mrs Limestone tänkte på det och hängde upp dem på stänger. Hon passade även på att hänga upp lite trådkorgar för mindre presentpapper rullar samt andra tillhörande tillbehör. Visst är det smart! Och överskådligt. Och välorganiserat:)

Förvaring av presentpapper på garderobsdörren

En annan kreativ lösning är att använda taket i klädkammaren och hålla presentpapper på plats med hjälp av ståltråd på detta sätt:

Presentpapper på liten yta

En lite mer sofistikerad lösning är att ta en ram och skruva in små krokar på var sin sida. På dessa hänger man stänger. På stängerna hänger man presentpapper. Ser mycket tjusigt och professionellt ut samtidigt som det blir en slags prydnad:)

Presentpapper hängt på en ram

Och vill man bara ha en snabb och enkel lösning, så kan man lika gärna använda den här. Louise skrev följande: ”Jag förvarar mina presentpapper i påsförvaring från IKEA, ni vet en sån plastbehållare som man fäster på insidan av en skåpdörr. Tycker det funkar kanon! Mina sitter på väggen bredvid dörren inuti klädkammaren.” Yes  – behållaren funkar toppen till just presentpapper, då det är rätt längd på den.

Presentpapper i behållare från IKEA

Annars är en annan mycket enkel lösning att lägga presentpapper i en papperskorg och ställa exempelvis bakom dörren.

Presentpapper i papperskorg

Och min egen lilla variant: lägg presentpapper i hårdare rullar (sådana som man har posters i). Lägg dem under sängen, vid väggen. Vanligtvis finns det ett utrymme där mellan sängbenen som ändå inte används. Klart!

Liselott, hoppas att någon av lösningarna passar dig:)

Storage on!

Paulina

13 Kommentarer
 1. Ylva says:

  Vilka fina tips! Jag blev extra förtjust i ”påslådevarianten”. På Ikea såg jag en annan lösning. De hade satt upp en hylla med konsoller. Konsollerna var trianglar vilken gjorde att de kunde använda dem som förvaring av rullarna och på hyllan stod glasskålar med snören i. Fint tyckte jag.

  Svara
 2. Elin says:

  Så smart att förvara rullarna i taket på garderoben, det ska jag fixa när jag kommer hem idag! Stod och irriterade mig igår på att de ALLTID ramlar ur garderoben varje gång jag öppnar den. Jag har precis gått in i mitt ”rensa-stadium”, precis samma stadium jag kom in i förra gången jag var gravid (är du gravid igen). Men det är så härligt att få rensa och organisera. Vi kommer dessutom att få det lite trångt nu när familjen växer med en familjemedlem. Synd bara att jag har en man som gärna sparar och lägger på hög precis överallt där det finns ett utrymme över. Men pö om pö får jag även honom att släppa en del grejer (igår var argumentet att jag aldrig sett honom använda just den prylen på alla de sju åren vi varit tillsammans. Enough said, liksom 🙂

  Mitt bästa rensatips är att lämna allt som bara går till second hand, känns mycket bättre än att slänga. Dessutom gynnar det miljön. Är själv ett fan av att alltid köpa second hand ”in first hand”.

  Svara
  • Paulina says:

   Håller helt med dig, Elin! Jag slänger endast det som är trasigt – för resten hittar jag folk som vill ha mina prylar. Eller säljer. När vi renoverade hemma sålde jag ALLT på Blocket. Inklusive det gamla köket. Är priset rätt så finns det intresse och den största vinningen är just att någon annan får nytta av dem så att man slipper slänga och att de dessutom hämtar dem:)

   Svara
  • Paulina says:

   Hej Liselott,

   Korgarna på bilden är nog köpta i utlandet. Men Granit har tagit fram bra förvaringslösningar som påminner om dessa, såg jag som hastigast. Men jag har inte mätt om de passar på dörren. Annars har Elefa eller House Doctor liknande korgar, men man måste som sagt säkerställa hur dessa ska hängas. Hoppas att det duger som ett snabbt svar:)

   Svara
 3. Liselott says:

  Hej Paulina!
  Åh vad många fina bilder som ger inspiration om mitt presentpapperproblem…!
  Det var ju riktigt snyggt och gnomtänkt med att hänga på insidan på en dörr! Har själv nosat på idén med IKEAs påsförvaring, jag två såna vågrätt inne i mitt städskåp, den ena med påsar medan den andra har ”svartasopsäcksrullar”…så den ide´n var närnare än jag visste.
  Jag måste börja mäta så att jag kan få upp förvaringen på väggen, den med presentsnöre i korg ovanpå var ursnygg, varifrån kommer den?
  Vill bara skicka ett ord på vägen, du skriver aldrig för ofta eller för mycket! Mera, mera!
  Kram Liselott

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Liselott,

   Vad roligt att du känner att du fick hjälp! Och tusen tack för den fina feedbacken!

   Jag är lite osäker på om jag förstår din fråga: undrar du var själva korgarna kommer ifrån?

   Som du ser har jag betat av några av dina uppdrag – återkommer med mer framöver!

   Kram
   Paulina

   Svara
 4. Sandra says:

  Tycker så himla mkt om din blogg! Äntligen någon som skriver om vettiga saker som intresserar mig och gör nytta 🙂 Super glad att jag hittade din blogg.
  Det är så mkt bra tips du delar med dig.

  Skickade ett inlägg till dig tidigare då jag skrev om att jag ÄNTLIGEN hade börjat ta itu med att skapa ordning och reda i hyllor, skåp och min mardröm…klädkammaren som blivit mer utav ett förråd. Vi är nyinflyttade så allt ska hitta sin plats, IGEN…
  Jag frågade dig om Dymo omega märkesapparaten. Jag kilade och köpte den och har märkt upp massor med lådor stora som små i klädkammaren. Blev till och med lite snyggt! Så nu är jag verkligen på rätt väg 🙂

  Tack än en gång!
  Kram/ Sandra L

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Sandra,

   Det är jag som ska tacka! Ååååå vad roligt att höra!!! Jag måste säga att jag själv knappt fattade poängen med bloggar innan jag började blogga själv – just av samma anledning som du beskriver. Jag vill ju få ut något av att läsa – lära mig något vill säga. Efteråt har jag upptäckt just bloggar som skriver om en specifik sak – ”nördbloggar” som min:) Det är inspirerande när någon kan så mycket om en sak och känner passion för det, tycker jag.

   Så roligt att du köpte Dymo och skred till verket! Och väldigt kul att du skrev och berättade om det. Så ofta som jag hyllar Dymo – snart kommer man tro att jag är sponsrad, men det är äkta kärlek:)

   Kram
   Paulina

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!