Pysselhörna – inspiration

Att pyssla är inspirerande i sig. Men inspirationen mår faktiskt bra av lite ordning och reda:) Så – hur kan man organisera i en pysselhörna?

Det bästa är naturligtvis att avsätta en viss plats i hemmet för sin hobby. Ett hobbyrum är det de flesta skulle nog önska sig. Har man inte den möjligheten, är en garderob en bra lösning. Och har man ont om garderober finns det andra lösningar!

fotokälla: minimanorblog.com

Här förvaras pyssel och sytillbehör i ett vitrinskåp från IKEA. Allt behöver inte vara perfekt matchat för att det ska vara vackert och ordningsamt. Presentsnören ligger i en låda med små hål i, tyger ligger i trådbackar och småsaker i glasburkar. Alla dessa förvaringslösningar är transparenta och ger överskådlighet över saker som finns i skåpet. Den nedersta lådan passar perfekt för exempelvis presentpapper.

pysselhörna i garderoben -michaels.com

Här kommer en lyxigare variant – i form av utrymme i alla fall. En fulländad pysselhörna i en stor garderob med vikdörrar. Här finns det avsed plats för både små burkar, som står på platta hyllor, pärmar och papper som förvaras i hyllplan med avdelare samt upphängda rullar, som man har trätt på stänger. Det finns gott om utdragbara lådor som man har staplat ovanför varandra. Och allt är färgkoordinerat:) Någon har tänkt på just att tillverka lämpliga möbler för denna pysselförvaring, och det är Michaels.

Pysselhörna debeecampos.blogspot.se

Här är ett annat exempel på en byrå och en hylla som har gjorts om till en pysselhörna. Även det har blivit en prydnad i sig.

Pysselutrymme

De två sista bilderna ovanför kommer från Debees pysselrum. Här är en annan del av den – en garderob som hon nyttjar till ännu mer pysselförvaring. Hon nyttjar garderobstänger till tyger, som hon har hängt upp på byxgalgar:) Och igen – mycket utdragbara skåp som möjliggör att man kan bygga på höjden och ändå komma åt allt nedanför:)

Hoppas att ni blev inspirerade:)

/Paulina

13 Kommentarer
  • Paulina says:

   Tack Malin!

   Den här bilden har jag hittar på en blogg utomlands och jag tror faktiskt att man har gjort denna lösning själv. Det finns sådana ringar att fästa kring hålen, som man exempelvis har gjort med ett par plasthandskar här: http://www.marthastewart.com/272081/sink-solutions. Det är annars möjligt att sådana lådor finns i USA exempelvis, men jag har inte hittat dem i Sverige, så ett tips är att bli inspirerad och försöka skapa en liknande lösning själv:) Kanske testa Panduro för hjälp med detta?

   Svara
 1. Helena says:

  Önskar bara att det fanns svenska företag som kunde tillverka ”scrap/pyssel” möbler. Både MIchaels och Marta Stewart har ju superfina craftcabinets, men de levererar ju inte hit till Sverige! 🙁 Då är det bra med inspiration på hur man kan skräddarsy på andra sätt! 🙂

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Helena,

   Det önskar jag också! Jag försöker verkligen leta efter lösningar som man kan få tag på i Sverige, men ibland hittar jag inte något så tydligen är det för liten marknad för leverantörer av sådana lösningar.. vilket ju är riktigt trist.

   Svara
 2. Ida says:

  Hej! Kom in på din blogg av en slump. Undrar om du skulle vilja hjälpa mig med en sak? Jag ska flytta inom en månad från min nuvarande etta med stort kök på47 kvm till en mindre etta på 31 kvm. Undrar hur jag ska möblera och tänka då jag ska inreda? Vill ha ganska öppet och inte massa prylar överallt. Är öppna hyllor bra eller ger det ett stökigt intryck? Funderar på att bygga loftsäng. Tacksam för tips 🙂
  Mvh Ida
  Svara gärna på min blogg eller via mail.

  Svara
 3. Beatrice says:

  :). Precis det här har jag sysslat med idag. Det känns som om jag flyttat runt och rensat halva hemmet 😉 för att få till en syhörna i en del av min platsbyggda garderob. Det är alltid svårare när man bor på liten yta för vart skall man flytta det som inte kan rensas ut? Jag blev inte riktigt klar men kanske i morgon 🙂 Jag vill ju sy nu! Nåja imorgon i alla fall för nu är det hög tid att sova 🙂

  Natti, natti

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!