3 steg till full koll på rabattkuponger, tillgodokvitton och presentkort

Håll reda på presentkort med visthållare och mobil

Har det hänt dig att du har missat förfallodatum för ett presentkort eller värdecheck som du har fått? Irriterande, eller hur. Brukade hända mig. Speciellt retfullt var när att jag missade Åhléns 20% rabatt på valfri vara. Fast botten blev nådd när vi glömde att använda NK presentkort som vi fick i bröllopsgåva (de var stenhårda och helt osentimentala – inte en dag för sent fick man lösa in dem).

Visithållare Ordning och Reda - stängdDå bestämde jag mig. Något måste göras. Gällande värdecheckar som man får från affärer eller rabattkuponger, kom jag på att man kunde förvara dem i en visitkortshållare. Storleken passade ju perfekt. Tricket var då att förvara värdechecken eller butikserbjudandet tillsammans med kundkortet, så kom man ihåg att nyttja det när man skulle ta fram kundkortet (vill du läsa mer om detta, kika här).

_DSC0373_2Tillgodokvitton och presentkort har längre utgångsdatum, så det är inte optimalt att bära runt på dem på samma sätt som just exempelvis butikserbjudanden. Men det är en bra idé att hålla dem samlade på ett ställe – en liten låda eller vacker ask exempelvis, så att man vet var man har dem när man ska nyttja dem ett år senare exempelvis. Det hade inte Tilde de Paula och därför hittade jag just ett gammalt tillgodokvitto i hennes osorterade bra-att-ha låda:)

Kalender i IphoneMen bara för att man har presentkort och tillgodokvitton samlade på ett ställe betyder inte att man minns att nyttja dem i tid. Och det är här en kalender kommer in i bilden! Skriv upp utgångsdatum så vet du när du måste nyttja det. Ska du hålla reda på presentkort för en upplevelse eller en behandling exempelvis är tipset även att boka in ett datum till i din kalender när du i så fall måste boka det. Man behöver ofta lite framförhållning där:)

Så  – med en visitkortshållare, liten låda och en kalender får du full koll över dina värdecheckar, tillgodokvitton, presentkort och rabattkuponger.

Mycket text om små papperslappar där.. men förhoppningsvis har någon nytta av den:)

/Paulina

8 Kommentarer
 1. Qbrium says:

  Fin-fina tips! Kom även ihåg att det inte finns ett slutdatum på presentkort. Om presentkortets ”slutdatum” närmar sig kan man alltid gå till butiken och begära förlängning av datumet. Det är emot lagen att pengar som redan betalats ”ogiltigförklaras” efter ett visst datum, däremot kan butiker gardera sig ifall de går i konkurs eller avslutar verksamheten genom att använda ett ”sista datum”.

  Svara
  • Paulina says:

   Tack Qbrium! Tänk om vi visste detta när vi pratade med NK! De hänvisade till sin policy och sina chefer och sa att det definitivt inte gick. Vi borde aldrig ha gett oss. Det ska jag verkligen tänka på tills nästa gång och tack för att du tipsade flera här. Men måste man gå innan och förlänga det? För i så fall så hjälper det inte när de väl har förfallit.. fast ändå bra att veta att de måste förlänga om man kommer innan de ”går ut”.

   Svara
   • Qbrium says:

    Man ska vara stenhård. jäkla NK – de har absolut ingen rätt att ta betalt för något ni sedan inte får valuta för! Jag vet faktiskt inte om man måste gå innan det går ut, men det är ju alltid en fördel att vara medveten om att presentkortet går ut och man vill ha förlängning. Om företaget vill tänka på sitt rykte och vara service-minded så ska dom nog se till att fixa ett nytt utgångsdatum oavsett.

   • Paulina says:

    Jag har ett tillgodo kvitto som går ut snart och har faktiskt inte hittat något att köpa i den affären, så jag ska definitivt nyttja ditt tips!

 2. Linn says:

  Hänger på Victoria och säger samma sak. Jag är glad att jag hittade hit till din blogg. Många bra tips och idéer och en fantastisk källa till inspiration för att få bättre ordning på sin egen förvaring! Jag har faktiskt sorterat våra mediciner och plåster idag då jag blev så inspirerad av ditt tidigare inlägg om just det!

  Svara
  • Paulina says:

   Tusen tack, Linn! Som sagt, jag blir otroligt glad av att höra det. Man skickar sina tips och råd ut i etern och hoppas att någon ska ha nytta av dem:) Jag försöker vara respektfull mot mina läsare och skriva genomtänkta saker, som inte är för långa och inte bombardera med inlägg. Kul att höra att det uppskattas.

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!