Att organisera – inget för Försvarsmakten

Den här fantastiska annonsen sprang jag på i tunnelbanan. Försvarsmakten undrar: ”Vad håller du på med?” Och så ser man en tjej som blir påkommer med att sortera böcker efter färg. Viken trivial syssla.

Annons för Försvarsmakten

De skriver vidare i sin annons ”En tjänstgöring inom Försvarsmakten är en möjlighet att göra skillnad på riktigt”.

Tänk att jag skev ett inlägg om just böcker sorterade efter färg i veckan. Och det gjorde jag på fullt allvar! Jag ska genast sluta med denna triviala syssla att organisera och skriva om förvaring i allmänhet och sortera böcker i synnerhet och söka till Försvarsmakten omedelbums! Göra skillnad på riktigt helt enkelt.

Sorry, kunde bara inte låta bli. Inget ont om Försvarsmakten. Men det här var bara för roligt. Lovar att återkomma med ett seriöst inlägg nästa gång.

Ha en underbar helg!

/Paulina

PS. Snyggt sorterad hylla i övrigt tycker jag!

PS2. Man skulle kunna dra slutsatsen att Försvarsmakten inte bryr sig om ordning och reda. Vågar i så fall inte tänka mig hur det ser ut i deras förråd. De kanske behöver lite hjälp…

14 Kommentarer
 1. Anna says:

  Gillar med tanken att sortera efter färg 🙂 Problemet är att man (jag) mest köper pocket,då de är 4 ggr billigare än inbundna…
  Hur fungerar det när man ska sortera efter färg? Kan man blanda inbundna o pocket?
  Eller föredrar folk att köpa inbundna då de ser finare ut i hyllan?

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Anna,

   Jag har också en massa pocket, och dem sorterar jag efter färg:) Men sedan sorterar jag efter storlek också, så jag har pocket sorterat efter färg och sedan övriga böcker också sorterade efter färg.

   Vet inte hur andra tänker när de köper sina böcker, men jag köper helst pocket om jag kan – både billigare men framför allt lättare (viktmässigt) att ta med sig på resa eller på väg till jobbet, och det är då jag har tid att läsa.. men jag köper inbundet om jag verkligen vill ha någon bok nu och pocketalternativet inte finns. Tycker att pocketböcker ser lika fina ut som inbundna i bokhyllan i övrig..

   Hoppas att du fick svar på dina frågor, annars får du gärna höra av dig igen:)

   Svara
 2. Louise says:

  Jag tolkade den precis tvärt om … Att om man är i försvarsmakten får man lära sig sortera böcker efter färg! Tyckte det var en lite konstig reklam 🙂

  Svara
 3. Maria says:

  Jag inbillar mig att killar som gjort lumpen är något mer organiserade och strukturerade än andra, så NÅGOT lär de väl sig?? Oavsett så borde du inleda ett samarbete, visa hur du hänger bössor och handgranater i ordning i fina rosa plastlådor 😉

  Håller med om att bokhyllan på bilden är jäkligt snyggt sorterad, har faktiskt tänkt färgkoordinera mina böcker när de väl packas upp.

  KRAM

  Svara
  • Paulina says:

   Tror du verkligen det, Maria? Jag har träffat flera killar som har gjort lumpen och inte sett det draget över huvud taget:) Haha! Granater och gevär i rosa plastlådor – det hade varit något!
   Kram

   Svara
 4. Annica says:

  Ha ha, jag såg den annonsen men fattade inte andemeningen med den. I min värld är det en jättebra idé att sortera och gör man det efter färg blir det ju supersnyggt! Vad finns att klaga på det tänker jag. Militären lär inte vara något för mig. 🙂

  Svara
  • Paulina says:

   När jag först såg annonsen tänkte jag – Vilka supersnyggt färgsorterade böcker! Snacka att man ser det man är intresserad av:) Det i sin tur gjorde mig intresserad av innehållet av annonsen och jag verkligen skrattade högt när jag hade läst den. Jaja, Jag har säkert smal humor, men jag tyckte det var hysteriskt roligt.

   Svara
 5. Linn says:

  He he, vilket sammanträffande att deras annons kom just nu. Med deras inställning skulle du nog behöva rycka in och göra en insats i deras förråd 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!