Böcker sorterade efter färg

Det finns flera sätt att sortera saker på. Färg är ett av dem. Att sortera böcker på det sättet  ser harmoniskt och vackert ut. Nätet flödar av vackra bilder av dessa rainbow bokshelves, som de heter. Här är min favorit:

rainbow bookshelf - Freshome

fotokälla: Freshome

Just för att det blir så vackert är därför kanske värt att lägga lite tid på det. Vilket exempelvis Laundromat Cafe i Köpenhamn gjorde:

Böcker efter färg - Laundromat Cafe Köpenhamn

Det här stället har för övrigt fantastiskt goda luncher. Och medan du äter kan du både tvätta och just låna och läsa dessa böcker. Jag är imponerad att gästerna lyckas hålla denna ordning!

Och när jag besökte min väninna såg jag att även hon hade sorterat sina böcker efter färg:

Böcker efter färg hos Sanna

Och eftersom jag är en stor fan av detta sorteringssystem, så har jag naturligtvis gjort det också:)

Bokhylla Förvaringsdrottningen

Jag har i och för sig sorterat först efter tema och därefter efter färg. Högst upp finns pocketböckerna och så har vi alla historieböcker på de tre hyllorna nedanför. Det finns en hylla med andra världskriget, en för Sveriges historia och sedan har vi lite övriga krig (inte mitt intresse vill jag bara påpeka..). Och därefter efter färg.

Sina prydnadssaker i bokhyllan kan man också låta matcha böckernas färg, som man har gjort här..

bookshelves.tumblr.com

fotokälla: figfrags.tumblr.com

/Paulina

3 Kommentarer
 1. Linn says:

  Åh, vad inspirerad jag blev av detta inlägg. Jag har alltid sorterat kläder och böcker efter färg men hade ingen aning om att det fanns ett namn för regnbågsfärgade bokhyllor. Man lär sig något nytt varje dag. Det sista fotot med leksakerna var ju bara urgulligt. Nu när jag strax ska packa upp våra böcker ur flyttkartongerna så står jag i valet och kvalet att sortera efter färg (som jag vill) eller efter författare och genre som maken vill. Vi får se vem av oss som vinner eller om det går att göra en någorlunda snygg kombination av det?
  Hälsar
  Linn

  Svara
  • Paulina says:

   Väldigt kul att höra, Liselott! Ja, jag sorterade min mans historieböcker efter både och. Om man väljer en grupp per hylla, så kan man fortfarande sortera efter färg hävdar jag:) Jag sorterade som sagt efter olika slags krig, där varje krig fick en hylla (det låter ju helt groteskt för övrigt). Därefter kunde jag sortera varje hylla i färg. Så om ni delar efter genre så bör det gå att sortera efter färg också:) Vill gärna höra hur det blev och skicka gärna en bild om du vill:)

   Lycka till! Det är ett jätteroligt projekt! Jag myste när jag gjorde det och ville gärna dra ut lite på tiden.. (det låter ju ganska nördigt när jag tänker efter, men jag får stå för det:)

   Paulina

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!