Veckans utmaning: göra adventslåda klar för nästa år

Efter mina inlägg om förvaring av både större och mindre juldekorationer har jag fått flera tips från er läsare, som jag tänkte sprida vidare.

Liselott påpekade att man kunde ha separata lådor som ”Adventmys” och ”Lucia”, då dessa plockas fram tidigare än exempelvis julgransdekorationer.

Även Hege har en adventslåda, som hon plockar fram i början av december. I den brukar hon lägga in julkorten som hon har fått. Det tycker jag är briljant. Inte nog att man får en påminnelse att sätta igång med julkorten när man öppnar adventslådan. Man vet även vem man bör komma i håg nästa gång det är dags för julkortskrivning.  Vill man inte spara julkorten där kan man skriva ner alla som har skickat dem på en lapp och lägga i lådan. Hege packar även magasin med jultema i adventslådan.

Adventslåda-idén tyckte jag var en riktigt bra sådan, så nu har jag gjort min egen:)

adventslåda

Nu kommer det gå ännu lättare att hitta rätt julprylar nästa år och jag kommer inte att glömma någon när jag skriver julkorten:) Tack för tipsen!

/Paulina

12 Kommentarer
 1. Thrude says:

  Hej ! Jag älskar din blogg kanonbra… får mycket fina och bra tips . Såg TV 4 nyhetsmorgon i dag.
  Undrar var den smarta grejen med smålådor för badrumsskåpet finns att köpa ?

  Svara
 2. Hege says:

  Hej Paulina.
  Jag tycker verkligen om din blogg, och har spenderat många timmar här inne nu. 😉
  Vill du höra vad jag gör med julkorten, annat än att spara dem till nästa år? Jag klipper ut de gulliga bilderna på mina vänners barn som ofta följer med julkorten, och spar dem i ett eget album. Varje familj ”får” ett uppslag i albumet, och på de två sidorna klistrar jag in bilderna. För jul efter jul år kommer det ju nya julkort med bilder, och albumet blir därmed en fin historik över hur vännernas barn växer. Jag har gjort det i tio år nu, och albumet er verkligen en skatt.
  Vad kul det var att se dig på TV i dag, du var ju superproffsig, och såg inte ut att ha gjort annat än att prata i TV… 😉

  Svara
  • Paulina says:

   Tack, Hege! Så himla roligt att höra! Det kändes faktiskt helt naturligt att stå där. Jag använde mig av ditt tips bland annat!

   Och tack för att du skrev ditt tips igen. Jag spenderade precis över en halvtimme på att försöka leta fram det på Facebook, men jag hittar det verkligen inte. Borde ligga under Poster som andra har lagt upp, men där ligger den dessvärre inte… Tipset är superbra tycker jag. Om du vill att det ska bli ett inklägg av detta så får du hemskt gärna skicka in bilden till http://www.forvaringsdrottningen.com.

   Förresten, du skrev att du bodde i ett annat land nu – får man fråga var?

   Svara
   • Hege says:

    Aj då, du kommer nog inte hitta det… Jag tänkte FB var fel ställe att posta det, så jag tog bort posten. Jag skickar gärna bilden igen om du vill, men jag lyckas inte lista ut till var… 🙁 (Alla mina vänners barn är norska, och det är sällan jag ser dem. Därför är albumet något jag verkligen håller av. )

 3. Äppelblom says:

  Jag gillar att ha ordning, så jag har gjort något liknande. Jag har indelat i julgransdekorationer, fönsterdekorationer, ljusstakar, tomtar m fl. Förut hade jag lådor med julsaker som hette kök, vardagsrum, hall/sovrum. Systemet jag har nu är lite bättre.
  Jag har kollat vidare i din blogg och hittat lite fiffiga saker, bl a lådorna som skohyllor.
  Må väl och jag kommer att kolla in hos dig lite då och då!

  Svara
 4. Helena says:

  Smart! Vi städade undan julen igår, önskar att jag hade läst ditt inlägg före det! 🙂 Men när jag tänker efter så hamnade åtminstone alla adventsstakar och stjärnor i samma låda! Julkorten hamnade dock i en annan….:(

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!