Om du ska resa iväg snart..

 

Snart ska vi iväg. Det ska bli så skönt att slippa kylan och åka till värmen. Men jag avskyr att packa. Jag drar mig in i det sista – mot bättre vetande. För att jag ändå inte ska hamna i sista minuten kaoset, har jag ändå gjort en antal saker som underlättar min packning och som jag tänkte dela med till er andra som ska iväg:
 • Ha en necessär som är redan packad. Handla dina favoritprylar i två exemplar och förvara en av dem för resa, så slipper du packa dem.
 • Ha en låda/skåp avsedd för resa. Där ska du förvara allt som hör till resa, så att du slipper tänka på vad du ska ha med. Helst ska resorna vara uppdelade efter vilken sorts resa det är. Vi åker exemepelvis mycket till solen, så då har vi en solreselåda, där vi förvara barnsolglasögon, solskyddsfaktor, solhattar mm. Denna lämpar sig även att ta fram till sommaren, och
  då har man allt på ett ställe.
 • Skaffa små förpackningar till resan (framför allt flyget, där extra vikt kan kosta dig endel).
 • Gör upp listor, som du återanvänder. Ett tips är att skriva ut dessa och checka av när  man har stoppat ner sakerna i reseväskan. Jag vet inte hur många gånger jag har tänkt att stoppa ner något och ändå inte gjorde det och därför lyckades exempelvis åka på solsemesterutan både bikini och solglasögon. Hade jag systematiskt checkat av min reselista hade detta inte hänt.
 • Börja packa i tid. Trots alla ovanstående förberedelser kommer man alltid på något i sista stund ändå och det är för övrigt väldigt skönt och vila upp sig inför resan i stället för att packa in i det sista – som jag alltid brukar göra trots att jag vet exakt hur jag ska gå till väga – i teorin.

Hur man ska göra packningen roligare har jag dock svårt att ge råd på – det är min största utmaning som hindrar mig att packa i god tid mot bättre vetande. Så tips på detta efterfrågas! (la upp denna video en gång i tiden för inspiration, annars vet jag inga andra knep).

Får väl motivera mig med bilden ovan (fotokälla: rubymay.com).

Paulina

4 Kommentarer
 1. . says:

  Hej.
  När du skriver om att resa… du har inget bra tips på vart jag kan finna ett smidigt textilfodral/förvaring för en brudklänning som är bra att resa med som handbagage?
  Tack på förhand!
  /Charlotta

  Svara
   • Susanne says:

    Precis vad jag också behöver svar på, ska gifta mig utomlands i juni :). Dock, tror jag inte att flygbolaget tillåter att ha bröllopskläderna som eget handbagage, utan de måste packas ned och checkas in. Tips för detta :)?
    / Susanne

   • Paulina says:

    Hej Susanne,

    Det finns resegarderober som skyddar kläderna. De finns i hel- eller halvkropp så att säga. Så har jag också förvarat (Och förvarar:) min bröllopsklänning) Eller var det något annat du syftade på?

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!