4 sätt att sortera din garderob

Att hitta i garderoben och dessutom göra det snabbt kan vara skillnad mellan en lyckad eller en mindre lyckad morgon:) Och det mesta hänger på hur man organiserar sin garderob. Därför tänkte jag ägna en stund åt detta idag. Det finns flera sätt att sortera i din garderob:

Garderob efter färg:

Hur gör proffsen, dvs klädbutikerna? Jo, de sorterar efter färg.

Garderob efter typ av klädesplagg – dvs blusar, kavajer, kjolar, t-shirts, klänningar etc. Jag skrev tidigare ett inlägg om detta. Det det kan se ut så här:

Garderob-sorterad-efter-färg-0000

Garderob efter klädsort.

Det vill säga skjortor för sig, kjolar för sig, kavajer för sig, byxor för sig osv. Och därefter efter färg. Då hittar man ännu snabbare tycker jag. Efter klädsort samt efter färg sorterar jag min garderob.

Jobb-fritidsgarderob

Ser dina vardagskläder annorlunda ut än dina jobbkläder? Då finns det kanske en vits med att sortera kläderna just efter det. För när du står där på måndagsmorgonen så är festklänningen eller mysbyxorna inte riktigt aktuella, och då vill du inte slösa bort din tid på att leta bland dem. Då kan du ha fritidskläder på en stång och i vissa lådor exempelvis och jobbkläder på ett annat. Därefter kan du sortera efter färg eller klädsort.

Garderob efter säsong

Man kan även sortera efter säsong, dvs hålla sommarkläder på ett ställe och vinterkläder på ett. Fast vi som bor i lägenheter kanske inte har plats till detta. Då är ett tips att helt enkelt byta  vår/sommargarderoben mot höst/vintergarderoben och tvärt om genom att packa ner den ena och packa upp den andra. Detta får man då syssla med två gånger om året. Men det är det värt för att skapa överblick och kontinuerligt gå igenom sina kläder.

Och sedan hade vi skorna.. men mer om detta i ett annat inlägg:)

/Paulina

0 Kommentarer
 1. Vesna says:

  Hej! Vilken tur jag hade att jag hittade hit! Jag håller på att packa inför flytten, efter en jobbig skilsmässa och min koncentration är jätte dåligt. Dina råd är otroligt viktiga för mig just nu! Tack så mycket!.

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Vesna,
   Det var verkligen roligt att höra att bloggen hjälper dig på något sätt. Hör av dig om det är något speciellt som du vill läsa mer om. Lycka till och tack själv!

   Svara
 2. Vesna says:

  Hej! Vilken tur jag hade att jag hittade hit! Jag håller på att packa inför flytten, efter en jobbig skilsmässa och min koncentration är jätte dåligt. Dina råd är otroligt viktiga för mig just nu! Tack så mycket!.

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Vesna,
   Det var verkligen roligt att höra att bloggen hjälper dig på något sätt. Hör av dig om det är något speciellt som du vill läsa mer om. Lycka till och tack själv!

   Svara
 3. Sofia says:

  Helt underbar blogg! Har läst ALLA inlägg över de senaste dagarna, men detta tips fick verkligen igång mig så nu är garderoben sorterad och inbjudande 🙂 Keep up the good work 🙂

  Svara
  • Paulina says:

   Å vad lycklig jag blir av att läsa detta! Så kul att du hittade bloggen. Och att det har fått dig att sortera i garderoben – Lovely! keep up the good work och hör gärna av dig igen:)

   Svara
 4. PernillaH says:

  Hej!
  Hittade precis din blogg och älskar den! Själv gillar jag verkligen att sortera, skriva listor, rensa ut och sedan låta det bli stökigt igen över tid så att jag får göra om det igen ha ha!
  Tänkte bara ge två tips som jag använder mig av, nr 1, strumpklämmor! Googla! Så underbar uppfinning. Du behöver aldrig mer leta efter den förlorade makan och det tar mindre plats om du behöver hänga upp alla dina strumpor för att torka dom.
  Tips nr 2 är fiskelådor. Jag brukar följa med min sambo in i fiskeaffärer och där har dom billiga, GENOMSKILLNINGA, lådor med flyttbara avskiljare, avtagbara lock och alla möjlig storlekar. Dessa är perfekta att sortera smink, smycken, skärp, sjalar, té, parfym och diverse tingel tangel man har hemma. De är mycket billigare än tex samma sak på något stort varuhus och dom kan man oftast inte flytta avskiljarna på heller.
  Ha en fin helg och tack för en inspirerande blogg nu väntar garderoben på att färgsorteras igen efter vår senaste flytt! 🙂

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Pernilla!

   Tack så hemskt mycket! Tänk att få ett sådant kommentar på en fredag – kvällen är räddad!
   Och tusen tack för dina tips. De låter smarta båda två så jag ska definitivt kolla upp dem.

   Ha en trevlig helg!
   Paulina

   Svara
 5. PernillaH says:

  Hej!
  Hittade precis din blogg och älskar den! Själv gillar jag verkligen att sortera, skriva listor, rensa ut och sedan låta det bli stökigt igen över tid så att jag får göra om det igen ha ha!
  Tänkte bara ge två tips som jag använder mig av, nr 1, strumpklämmor! Googla! Så underbar uppfinning. Du behöver aldrig mer leta efter den förlorade makan och det tar mindre plats om du behöver hänga upp alla dina strumpor för att torka dom.
  Tips nr 2 är fiskelådor. Jag brukar följa med min sambo in i fiskeaffärer och där har dom billiga, GENOMSKILLNINGA, lådor med flyttbara avskiljare, avtagbara lock och alla möjlig storlekar. Dessa är perfekta att sortera smink, smycken, skärp, sjalar, té, parfym och diverse tingel tangel man har hemma. De är mycket billigare än tex samma sak på något stort varuhus och dom kan man oftast inte flytta avskiljarna på heller.
  Ha en fin helg och tack för en inspirerande blogg nu väntar garderoben på att färgsorteras igen efter vår senaste flytt! 🙂

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Pernilla!

   Tack så hemskt mycket! Tänk att få ett sådant kommentar på en fredag – kvällen är räddad!
   Och tusen tack för dina tips. De låter smarta båda två så jag ska definitivt kolla upp dem.

   Ha en trevlig helg!
   Paulina

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!