Uppmaning till kryddföretagen – märk locken!

”Varför står det inte vilken krydda det är ovanpå locket? Hur många har seriöst kryddorna uppställda i raka läsbara rader? Det har inte vi i alla fall…” skrev en kompis till mig via ett visst socialt media.

Det undrar jag också. Och så satte jag igång för att lösa detta. Det där med information på locken kan man nämligen göra själv:

kryddor med text på locket

 

Vill man hålla sig till med Dymo, så måste man förkorta lite. V-pepp står så klart för vitpeppar:)

kryddor med dymo märkning på locket

Eller så kan man  köra med handskrivna lappar, som man tejpar fast.

Och när man väl är igång, så kan man passa på och märka även andra lock som man endast ser uppifrån när man öppnar lådan, t ex müsli behållare:

märkning på locken

Även här finns det flera sätt: Dymo och så att klippa ut namnet ur paketet och klistra fast det på locket exempelvis.

Det tog för övrigt inte alls många minuter att märka mina kryddburkar, så det är bara att sätta igång:) Och visst, jag håller med – kryddföretagen borde ha tänkt på det där så att vi slapp göra det själva.

Har ni förresten andra sätt att märka på? Tipsa!

/Paulina

PS. Undrar du vad Dymo är för något eller var man kan köpa det.

Och är du kryddfantast som gillar att resa med dina egna kryddor, så finns det några tips om det här.

 /Paulina

15 Kommentarer
 1. åsa says:

  Hej Paulina!
  Som fd anställd på ett av de större kryddföretagen så får jag hänvisa till kundtjänst som regelbundet skickar ut etiketter att fästa på locken 🙂 Att märka upp varje kryddas lock specifikt skulle innebära en ganska stor investering, istället för att ha ett lock som passar alla kryddor i en serie behövs en väldigt stor mängd lock som ska lagerföras och fås in i produktion vid rätt tillfälle. Så det är den enkla anledningen till att locken inte märks upp.
  Åsa

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Åsa,

   Menar du verkligen att man kan få etiketter på locken bara man ringer till kryddföretagen? Det låter ju lyxigt! Tack för det tipset!

   Svara
 2. åsa says:

  Hej Paulina!
  Som fd anställd på ett av de större kryddföretagen så får jag hänvisa till kundtjänst som regelbundet skickar ut etiketter att fästa på locken 🙂 Att märka upp varje kryddas lock specifikt skulle innebära en ganska stor investering, istället för att ha ett lock som passar alla kryddor i en serie behövs en väldigt stor mängd lock som ska lagerföras och fås in i produktion vid rätt tillfälle. Så det är den enkla anledningen till att locken inte märks upp.
  Åsa

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!