Bokstöd – både prydnad och funktion

Utan bokstöd ingen ordning i bokhyllan. Det fina med bokstöd är att de oftast både är prydnader i sig och har en praktisk funktion. Kanske är detta anledningen till att det finns en uppsjö av dem. Dessutom kan också använda sig av saker man har i hemmet som bokstöd. Det var nästan omöjligt att välja vilka som skulle vara med i detta inlägg, men här kommer i alla fall några exempel på vackra eller fyndiga exempel.

Våra bokstöd är en bröllopspresent och jag vet faktiskt inte var de kommer ifrån. Men jag gillar dem skarpt! Till bokstödet på bilden finns en sittande partner.

bokstod

Här kommer en riktigt kreativ lösning, som samtidigt är en vas. Snacka om multifunktionalitet! Det gillar vi:)

bokstöd och vas i ett

fotokälla: Freshome

Mästerkocken Danyel Couet (delägare med Melker Andersson) har passande nog bokstöd prydda med bestick i sitt hem. Det är tydligen gamla silverbestick från Par Courrier på ­Karlbergsvägen i Stockholm.

Danyel Couet bokstöd

Själv är jag på jakt efter just sådana fast utan bestick och helt genomskinliga, eftersom jag vill fylla mina bokhyllor ända upp till kanten och skapa en känsla av att böckerna håller sig på plats av sig själva. Det närmaste min vision jag har kommit är bokstöd från Kontorsmagasinet som dock är av metall. Har sett det någonstans men minns inte var! Tacksam för tips:)

/Paulina

0 Kommentarer
 1. charlo77 says:

  Efter jag läst ditt bokstödsinlägg gick jag till Åhléns för att köpa de vita bokstöden på Muji, men väl på plats upptäckte jag att de även hade vanliga ”fyrkantiga” bokstöd i genomskinlig plast för 40 kr så jag köpte dem istället. Kanske något för dig?

  Svara
 2. charlo77 says:

  Efter jag läst ditt bokstödsinlägg gick jag till Åhléns för att köpa de vita bokstöden på Muji, men väl på plats upptäckte jag att de även hade vanliga ”fyrkantiga” bokstöd i genomskinlig plast för 40 kr så jag köpte dem istället. Kanske något för dig?

  Svara
 3. myran1 says:

  Man skulle ju också kunna köpa bokstöd i en annan färg och måla eller spreja dom genomskinnliga,
  PSST: Jag gillar veeeeeeeeeeeeeeeeerkligen din blogg. jag ger den i betyg:
  1000000000000 förvaringsdrottningar av 1000000000000 möjliga. Med vänlig hälsning myran1

  Svara
 4. myran1 says:

  Man skulle ju också kunna köpa bokstöd i en annan färg och måla eller spreja dom genomskinnliga,
  PSST: Jag gillar veeeeeeeeeeeeeeeeerkligen din blogg. jag ger den i betyg:
  1000000000000 förvaringsdrottningar av 1000000000000 möjliga. Med vänlig hälsning myran1

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!