Snygg förvaring av torrvaror på hyllor i köket

En annan läsarfråga – alltid lika kul! Evelina skriver så här:

Hej Paulina!

Jag skulle vilja ha lite tips på hur man på ett smidigt och snyggt sätt kan förvara sina torrvaror i köket. T ex mjöl, socker eller pasta. Ska flytta i augusti och kommer då inte ha så mycket skåps förvaring utan mest hyllor och vill då ha de på något snygg sätt!

Tack på förhand!
Evelina
Hej Evelina,

Jag har funderat lite på detta. Det finns några saker som du kan göra för att det ska både se snyggt ut och vara funktionellt. Jag tror på öppna lådor som lösning av följande skäl:

  1. De kommer att skapa en mer enhetligt intryck för ögat.
  2. Öppna lådor gör att du inte får någon begränsning höjdmässigt i sig, så du kan förvara högre saker än kanten på lådan. Det blir i så fall endast hyllan ovanför som du måste ta hänsyn till.
  3. Du kan sortera in torrvarorna i grupper så att du exempelvis har alla baklivsmedel i en låda, pasta i en annan etc. Då blir det mycket lättare att hitta det du letar efter.
  4. Gör du enligt ovan får du samtidigt bra överblick över exempelvis all pasta som du har, för det kommer att finnas samlat på ett ställe. Och när du tar ner lådan från hyllan så har du allt du letar efter på samma ställe.

Eftersom jag inte vet hur vad du har för stil i ditt kök, har jag några olika exempel på olika slags öppna lådor här nedan som jag tror skulle kunna både bli snygga och funktionella:

snygg-forvaring-i-skafferi

Trälådor. Jag har tagit en bild på det så att du kan se vad jag menar. Handtagen är praktiska när man ska ta ner lådorna från hyllan för att ta fram det man behöver. De finns att köpa både på Granit och Lagerhaus. Granit har tre olika storlekar och två olika färger  – ljus och mörk. Lagerhaus har en ljus trälåda lite åt det gula hållet.

Rottingkorgar av plast går också jättebra för detta ändamål. De finns i alla möjliga färger, så vill du passa på att göra förvaringen till en färgklick inredningsmässigt, så kan du använda dig av detta.

forvaring-av-torrvaror-i-rottingkorgar

 

Hyllplan med rosa korgar – effektfullt blir det alltid:) Vill du inte att torrvarorna ska synas lika mycket som på den första korgbilden, se till att korgarna är högre. De rosa korgarna exempelvis är högre en korgarna på bilden före.

rosa-rottingkorgar

 

Fördelen med rottingkorgar av plasttrådar är att de är väldigt lätta i sig.

Och så har vi de halvgenomskinliga behållare om du föredrar den stilen. De finns både på MUJI och Granit.

Det bästa är väl att välja ett av dessa förslag så att det blir enhetligt på alla hyllor och lugnare för ögat. Lycka till med förvaringsinredningen av ditt kök! Du får gärna skicka en bild för att visa hur det blev:)

/Paulina

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!