Mobil pappersåtervinning hemma

Det florerar en massa papper hemma hos mig. Morgontidningen, magasin som vi köper, reklam som vi får i brevlådan. Ska man vara miljövänlig är ett system för pappersåtervinning ett måste. En hemma-pappersåtervinning bör vara på hjul tycker jag så att man kan flytta den dit man vill ha den och för att det snabbt blir tungt.

Just ett sådant ställ på hjul finns på Granit. Den ni ser på bilden är gjord på pressad papper. Jag har haft den i ca 3 år och verkligen packat den fullt med papper, och den håller än!

Längst ner på bilden ser ni hjulen. Det är en fristående platta som köps separat och som man lägger under boxen.

Pappersåtervinning %22Förvara smart - organisera ditt hem%22

Foto: Ulf Huett Från boken ”Förvara smart – organisera ditt hem”

Lägg en tom papperspåse i boxen (jag använder dem jag har köpt i matvaruaffären – de flesta passar exakt måttmässigt). Lägg sedan papper i den. När påsen är full ta ut påsen och kasta i pappersåtervinningen. Smidigt, eller hur?

Och det som är bra med ovanstående lösning är att den är tillräckligt snygg för att inte behöva gömmas i ett skåp (till skillnad från en påse från mataffären, som man helst inte vill ha framme).

Jag använder min varje dag. Den står vanligtvis under ett bord, och jag drar fram den när jag behöver kasta något. Och blir det för mycket papper runt omkring och jag måste röja, så rullar jag boxen till soffan, sätter mig där, sorterar och kastar. Som sagt, mycket smidigt!

/Paulina

0 Kommentarer
  1. Busmamman says:

    Hej, bilden länkar till en sida som inte längre finns på Granit.
    Du har möjligtvis inte en egen bild på din pappersåtervinningslösning på hjul?

    Svara
  2. Busmamman says:

    Hej, bilden länkar till en sida som inte längre finns på Granit.
    Du har möjligtvis inte en egen bild på din pappersåtervinningslösning på hjul?

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!