Så kommer du ihåg att ta med dig saker hemifrån

Har du också svårt att komma ihåg att ta med dig saker hemifrån? Att lämna tillbaka den där boken som du lånade, eller att skänka bort något som du inte längre vill ha men som någon av dina vänner blir glad av?

Det finns ett litet knep som gör att man inte glömmer att ta med sig dessa saker:

sa kommer du ihag att ta med dig saker hemifran

Jag hänger en lapp med namn på påsar och hänger upp dem i hallen. När jag ska ut ser jag dessa och blir påmind om att jag ska ta med mig den när jag träffar just den personen. Samma system använder jag när jag exempelvis ta skorna till skomakaren eller kläder till kemtvätten. Jag tycker verkligen att det funkar bättre än att bara ställa sakerna i hallen. Det hjälper att läsa budskapet. Det blir som en kom-ihåg-lapp.

tips for hallen

/Paulina

0 Kommentarer
 1. Charlotte says:

  SMART! Själv har jag 4st korgar ovanpå hatthyllan (IKEA vit…såndär som alla har :)) en för varje barn och en för kom-ihåg-att-ta-med-saker! Där i lägger jag låneboken, extrakläder som ska med till dagis osv- visserligen kanske inte alla saker i korgen ska med exakt samma dag men när jag ser dem så kommer jag ihåg vilket som skulle med vilken dag, och nu har jag dessutom fått in rutinen att kolla i den innan jag går ut genom dörren på morgonen…annars fyller den liksom inte sin funktion 🙂

  Hittade hit från Styleroom (tror jag)- vilken bra blogg! Ska kika runt här, är precis mitt i en flytt så jag behöver all inspiration jag kan hitta!

  Kram!

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Charlotte!

   Tack för ditt fantastiska tips! Det är faktiskt ännu smartare än mitt – man behöver inte ändra lappar på en kom-ihåg låda som i den lösningen som jag har, så jag själ ditt tips från dig helt enkelt!
   Och så himla kul att du tycker att bloggen är bra. Exakt min tanke med den – att man ska hitta inspiration när man behöver det och ge sina egna tips, precis som du har gjort.

   Lycka till med flytten!
   Kram
   Paulina

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!