Använd trånga utrymmen till förvaring

Hallo!

Kan man spendera sin fredagskväll bättre än att skriva om förvaring i trånga utrymmen? Självklart inte! Så därför tänkte jag skriva ett litet inlägg om just detta:)

Mycket små och trånga utrymmen lämpar sig alldeles utmärkt till förvaring tycker jag. Antigen kan de fyllas med lådor eller hyllor. I min klädkammare exempelvis finns det utrymme som är 30 cm brett och 270 cm högt. Det har jag fyllt med stapelbara lådor. Just 30 cm brett är ett mycket bra mått, för det finns lådor som är 24 eller 25 cm breda.

Viktigt att påpeka här är att lådorna ska vara just stapelbara. Alla andra förvaringslösningar är faktiskt dåliga. Bygger man på höjden så vill man inte lyfta bort alla lådor ovanpå den man vill komma åt.

Kommer förvaringen inte synas så mycket – som i min klädkammare – får den gärna vara semi-transparant så att man ser vad som finns inuti lådorna. Och för att vara ännu tydligare kan man dessutom skriva utanpå vad som är tänkt att förvaras i varje låda: stapelbara lådor

 

Hm.. svårt att få  en fin bild på detta.. Tilläggas skall att jag gjorde detta före inköpet av dymo, därav handskrivna lappar.. Kanske inte det vackraste jag har skapat men fyller väl sin funktion!

Lådorna köpte jag för övrigt på Åhléns. De har utgått ur sortimentet, men liknande går att köpa på Granit och MUJI.

Nedan ser ni annars ett annat exempel på hur man har skapat bra förvaring i ett trångt och avlångt utrymme. Perfekt att förvara pärmar exempelvis:)

trånga utrymmen

fotokälla: Lagerlings

Ha en trevlig helg!

/Paulina

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!