Veckans utmaning: samla allt för resan på ett ställe

Packningen inför vår senaste resa vill jag inte vara med om igen. Vi packar alltid i sista stund, vilket i det här fallet innebar en timmers sömn innan det var dags att åka till flygplatsen mitt i natten. Eftersom vi båda tycker att packning är en av det tråkigaste som finns, så skjuter vi på det så mycket vi bara kan och utmanar ödet varje gång.

Förutom att detta mönster är riktigt påfrestande så riskerar man att missa att packa en hel del saker. Denna gång glömde jag solglasögon och var jag hade lagt alla bikinis. Eftersom jag inte hann leta så fick jag åka utan..

Så jag kom på att jag måste förkorta packningstiden på något sätt. Då kom idén upp att jag samla allt för resan på ett ställe. Plats under sängen och en låda från Granit med viklock på hjul blev den ultimata förvaringslösningen. Så nu är allt reserelaterat (förutom kläder) samlat i lådan: adapter, bikinis, solkrämer, strandväskor, tvätt- och underklädespåsar, simblöja (till Viktor alltså:), nackstöd till flygresan, myggmedel, solglasögon – you name it. Nästa gång innan jag åker på semester kommer jag att öppna lådan och ta fram det som är relevant. Slut med att hämta saker på flera ställen. Allt för resan finns nu på ett ställe. Det skapar överblick och sparar tid.

allt för resan i en låda under sängen

/Paulina

PS. I mitt inlägg om rätt förvaring under sängen skrev jag om Åhléns lådor, som jag hade köpt tidigare. De utgick som sagt ur sortimentet, så denna gång köpte jag Granits låda med hjul. Den funkar verkligen fantastiskt. Mycket smidig att dra ut. 16 cm höjd är super om man en IKEA säng med därtill hörande ben och en matta under. Då får man inte plats med en 20 cm hög låda, som är nästa mått vad gäller höjden. Så lätt att dra lådan fram och tillbaka. Värd varenda krona.

0 Kommentarer
 1. Lise says:

  Vet inte om det är något fel på mig men fixar allt flera dagar innan och kvällen innan kollar allt ska med och då sover en god sömn

  Svara
 2. Susanne says:

  Men, hur gör man om mycket av det man behöver packa med på resan är just saker man faktiskt använder hemma? T.ex. laddare till mobil o laptop, hygienartiklar (som borste, deo, hårspray) och eltandborsten. Känns dumt/dyrt att ha dubbletter till allting.. Tips?

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Susanne,

   I min låda under sängen, där allt är samlat på ett ställe, har jag saker som jag inte använde i vardagen (inte på vintern i alla fall), dvs, bikini, solskydd (åker in i badrumskåpet på sommaren och ut i ”reselådan” på vinterhalvåret), påsar för smutstvätt, badbollar, badringar (utan luft) till min son, reseapotek (en till min son och en till oss vuxna), tygplånbok som jag brukar använda på resor osv. Det andra får man vackert packa ihop som man brukar med jag tycker att just att ha dessa saker samlade på ett ställe sparar väldigt mycket tid och tankekraft. Och gör att det blir lättare att få med sig allt man behöver. Vad gäller att inte glömma att ta med allt som man använder till vardags och behöver ha med så är en reselista ett bra sätt att säkerställa att man inte glömmer något:)

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!