färgsorterad garderob

Veckans utmaning: hitta i garderoben

Efter att ha tillbringat för mycket tid på morgonen till just detta bestämde jag mig för att veckans utmaning måste bli att hitta i garderoben. Hur får man till det? Genom att skapa ordning i den så klart.

Jag kom på att ett bra sätt att göra det på är att följa proffsen, dvs klädaffärerna. De är ju mästare på att skapa överblick över sitt sortiment. Och hur gör de? Jo, de sorterar efter färg:)

Så det gjorde jag också! Och oj vad det blev lättare helt plötsligt. När jag klär på sig så tar jag ju fram ett plagg och letar efter något som matchar, och då letar man ju efter färg. Ytterligare en sak som har besparat mig tid på morgonen. Godis för ögat blir det också:)

färgsorterad garderob

En annan bra sak med att skapa ordning i garderoben är att det blir ett ypperligt tillfälle att gå igenom vad som faktiskt hänger där. Vill du läsa mitt tips på hur du enkelt kan skapa en rutin och ett system för att kontinuerligt rensa och sortera i garderoben, tryck här:

Förutom att sortera efter färg har jag även sorterat efter vilken typ av kläder det är. Dvs grupperat blusar, kjolar, klänningar och toppar ihop och därefter sorterat efter färg. Då blir det ännu lättare att hitta i garderoben.

/Paulina

0 Kommentarer
  • Paulina says:

   Ja, då kan man exempelvis sortera efter vilken typ av kläder man har, dvs. blusar, kavajer, kjolar, t-shirts, klänningar etc. Man kan även sortera efter säsong (det ska man för övrigt alltid göra tycker jag och då byta ut vår/sommargarderoben mot höst/vintergarderoben och tvärt om). Man kan även sortera efter jobb-fritid om man nu har en sådan uppdelning eller vardag-fest.

   Lycka till med din garderobsortering!
   /Paulina

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!