Mitt gästinlägg om sminkförvaring

.. och här kommer mitt gästinlägg från bloggen Ekosmetika, som jag berättade om igår i veckans utmaning: ordning i sminkskåpet.

Eftersom inlägget innehåller generella tips om sminkning, återberättar jag det även här:

Som ni vet är sminkförvaring ofta en liten utmaning, då det är många små prylar som ska få plats på en vanligtvis liten yta och de ska helst vara synliga allihopa:) Därför är det bra att avsätta lite tid till att tänka igenom hur man vill ha saker och ting och därefter leta rätt på förvaring som funkar.

Generella tips vad gäller sminkförvaring är enligt mig följande:

 • Mät upp hur mycket utrymme du har i skåpet eller hyllan där du har tänkt att förvara sminket, så att du inte kommer hem med saker som inte passar.
 • Förvarar du ditt smink i ett skåp, köp gärna boxar med små utdragbara lådor. Då kan man stapla dem på varandra och bygga på höjden. Man kan då också dra ut hela lådan, vilket är toppen om man vill få överblick och  exempelvis plocka bland sminket på ett annat ställe, där man ska sminka sig.
 • Behållare får gärna vara semi- eller helt transparenta – det ger överblick över vad som finns inuti. Sminkförpackningar är ju vackra i sig, så varför inte visa upp dem?:)
 • Justerbara förvaringsprodukter är bäst tycker jag, för då kan man anpassa dem efter egna behov. Med detta menar jag exempelvis avdelare som man kan köpa som tillbehör eller lådor i olika storlekar som man kan sätta samman.
 • Runda behållare är vackra, men fyrkantiga mer platsoptimala, så ha det i åtanke när du gör dina val.

Affärer som erbjuder ovanstående förvaringslösningar är exempelvis MUJI. Det är min absoluta favorit vad gäller småförvaring med tanke på just transparenta, stapelbara och justerbara lådor. I mitt lilla sminkskåp har jag en sådan låda, där jag förvarar alla ögonskuggor. Ovanpå den får jag då plats att ställa foundations, puder mm. Även pennor, concealers och borstar förvarar jag i genomskinliga fyrkantiga ställ, så att jag lätt kan se allt som finns där.

sminkförvaring från MUJI

På Åhléns hittade jag en annan tänkbar sminkförvaring. Kanske inte helt platsoptimal, för den är rund, men för förvaring av exempelvis runda ögonskuggor lämpar den sig alldeles utmärkt. 

Förvarar du ditt smink i en låda är besticklådor från Granit en flexibel lösning då de kan kan köpas i olika storlekar och sättas ihop efter egna behov.

Granit besticklåda

Har ni några bra sminkförvaringstips? Berätta!

/Paulina

0 Kommentarer
 1. Sara says:

  Hej! Din förvaring med 6 st små fack i en låda som du har ditt smink i, finns den fortfarande att köpa? Tacksam för svar!

  /Sara

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Sara,

   Ja, den fanns på Åhléns city när jag var där för ett antal veckor sedan, men jag kan ju inte garantera att den finns där nu. Du får kolla med din närmaste Åhléns varuhus som säljer MUJI:)

   Svara
 2. Moa sved says:

  Hejsan, bilden längst upp, vilka lådor är det du har där? (namn, produktnummer?) Letar på MUJIs hemsida nu. Och tycker att de du har på bilden ser väldigt bra ut. Väldigt tacksam för svar. :’)

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Moa,

   Jag vet dessvärre inte vilket namn och produktnummer det är. Jag gick bara in i butiken och köpte dem. Jag tittade igenom MUJI:s hamsida hos Åhléns och hittar den inte där heller. Om du tar med dig bilden och visar för personalen så kommer de veta vad det är och kan hjälpa dig. Bor du inte i närheten av en MUJI butik så skulle jag maila till dem och bifoga bilden. Fast jag undrar om du kan köpa den på internet ändå om den inte finns i deras webbshop..

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!