Veckans utmaning: Ordning i sminkskåpet

Hallå där!

Härom dagen kom jag på en ide som förhoppningsvis kommer att få mig att ta tag i alla mina små projekt jag har tänkt mig att ta tag i men inte riktigt hinner (eller orkar). Jag har en lång lista på dem (är för övrigt även en riktigt listnörd som gör listor på precis allt, därav min stora kärlek till Google Anteckningsblock:).

Hur som helt. Jag kom på att om jag kör veckans utmaning på bloggen, så måste jag ju ta tag i dessa projekt. Då har vi alltså ett projekt per vecka – blir totalt 51 st för i år. Efter detta borde min lägenhet vara en oas av ordning och reda! Fast förmodligen får man börja om från början igen.. Nu när jag har skrivit det här, så måste jag ju verkligen genomföra detta – bra sporre!

Så, för årets andra vecka är utmaningen att rensa i sminkskåpet.

Anledningen till att valet föll på just detta vara att jag fick den ärofulla uppgiften att gästblogga om just sminkförvaring på bloggen Ekosmetika, som är en av mina absoluta favoritbloggar. Den drivs av Sofie, en otroligt duktig och extremt påläst tjej inom ekologisk make-up. Så det var fantastiskt kul att skriva på hennes blogg. Men när jag skulle sätta igång och ge sminktipsen så märkte jag att mitt eget sminkskåp faktiskt inte var direkt något att skryta om..

sminkskapet-fore

I admit it – I’m not proud (speciellt inte för hur smutsigt det var). Men så såg det ut i den fula verkligheten, som Mia Skäringer skulle ha sagt. Men nu fick jag ju motivation att ta tag i detta, och det blev så här:

Ta tam! Visst blev det fint:)

sminkforvaring-MUJI

Det jag gjorde var:

 • Köpte ny förvaring till sminkhyllan, som gjorde att jag fick bättre överblick och åtkomlighet till fler saker på hyllan.  Det gjorde jag på MUJI. Mer om detta i själva inlägget om sminkförvaring.
 • Införskaffade en genomskinlig och fyrkantig behållare för penslar och kajalpennor, för att även här lättare kunna hitta bland dessa och för att bättre utnyttja utrymmet i skåpet.
 • Införskaffade en genomskinlig låda och skapade samtidigt ett hyllplan till, vilket gjorde att jag kunde komma år fler saker på samma utrymme:)
 • Jag inhandlade även en avdelare till den lådan, så att den i sin tur delades upp i sex mindre utrymmen. Där finns nu vardags make-up i de tre raderna längs fram och kvälls make-up i de tre raderna längst bak. Och så ljus-mellan och mörkast nyans i var sitt utrymme.

muji-make-up-lada

Nu njuter jag faktiskt av att öppna sminkskåpet. Sedan har detta besparat mig värdefull tid på morgonen, då man ska hinna med både sig själv och en liten tvååring som ska göras i ordning till förskolan:)

OK. Då var min första ”veckans utmaning” avklarad!

Och vill du läsa själva gästinlägget om sminkförvaring.

/Paulina

10 Kommentarer
 1. Frida Hedström says:

  Tack för tips. Var hittar jag de genomskilniga förvaringen du har allt i ?
  Med vänlig hälsning Frida

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Oneilla,
   Det tar faktiskt ingen tid alls att hålla ordning måste jag säga. Har man skapat en bra struktur så hålls ordningen av sig själv genom att var sak har sin plats och att det blir smidigt att ta fram och lägga tillbaka sakerna. Det är det som är det bästa med att just tänka igenom sin förvaring. Mitt sminkskåp ser i princip exakt ut som på bilden som jag tog – ok då – kanske liite mer damm:)

   Svara
  • Paulina says:

   Hej Oneilla,
   Det tar faktiskt ingen tid alls att hålla ordning måste jag säga. Har man skapat en bra struktur så hålls ordningen av sig själv genom att var sak har sin plats och att det blir smidigt att ta fram och lägga tillbaka sakerna. Det är det som är det bästa med att just tänka igenom sin förvaring. Mitt sminkskåp ser i princip exakt ut som på bilden som jag tog – ok då – kanske liite mer damm:)

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!