Ordning bland plastpåsar

Det blir en hel del påsar som man får med sig hem efter varje besök i affären. Det känns inte helt miljövänligt när man tänker efter. Vad gör du med dina påsar? Förvarar du dem eller kastar dem? Har du ett system för dina påsar som gör det lätt att hitta? Jag försöker att återvinna så många av de påsar jag kommer hem med som möjligt. Det känns bra för miljöns skull, bekvämt och faktiskt smart. För att kunna återvinna så många av påsarna som möjligt och dessutom göra det snabbt har jag skapat ett system som gör det lättare att hitta exakt det jag behöver. Jag har avsatt en hel låda för mina plastpåsar. Mycket plats kan tyckas, men med tanke på hur mycket jag använder dessa och hur många de faktiskt är så behövdes det för att kunna ha överblick och ordning. Och eftersom jag tar ut eller lägger dit en påse i lådan flera gånger per dag, så har jag valt att lägga påsarna i en låda som har en bra höjd, så att det inte är jobbigt att böja sig ner.

organisera plastpåsar så att du hittar dem snabbare

 

Eftersom jag väljer påsar efter storlek, har jag sorterat dem därefter. För att skapa extra tydlighet och struktur och säkerställa att påsarna till slut inte ska ligga i en enda röra har jag  avskärmat stora påsar med små påsar med en tyglåda, som jag dessutom har skrivit ”stora påsar” på, så att övriga familjemedlemmar också ska veta hur de ska sortera dessa och för att det ska bli lätt att hitta. Allt fler tar med sig tygpåsar när de ska handla mat, vilket ju är väldigt bra. Själv har jag upptäckt att just storleken på plastpåsar från mataffärer passar perfekt till min pedalhink. Så jag återanvänder dem i stället och lägger dem alltid längst till höger i lådan. Så när man ska ta fram en ny soppåse så vet man exakt var en lämplig sådan ligger och slipper testa sig fram.

ordning bland plastpåsar skapar du lätt genom att organisera dem efter storlek

Men oavsett hur mycket man återanvänder sina påsar, så verkar de bara bli fler och fler. Det kan vara värt att tänka på redan i affären om man inte ska tacka nej till en påse om man redan kan stoppa i det man har handlat i en annan. Sparar på miljön samt extra hanteringstid i hemmet!

/Paulina

0 Kommentarer
 1. Maria Bergdahl says:

  Hej. På IKEA hittade jag en påse/bag som man enkelt kan vika ihop och ha med sig i väskan för de tillfällen man ska handla något och då slipper man butikens plastpåsar. Fanns framme vid kassan och är väl en liten uppmaning till det som du skriver om.

  Svara
 2. Maria Bergdahl says:

  Hej. På IKEA hittade jag en påse/bag som man enkelt kan vika ihop och ha med sig i väskan för de tillfällen man ska handla något och då slipper man butikens plastpåsar. Fanns framme vid kassan och är väl en liten uppmaning till det som du skriver om.

  Svara
 3. Käthe says:

  OK. Jag misstänkte väl att du inte hade missat trekanterna. Tack för svar! 😉 Ser fram emot att hitta många bra tips och få ordning på allt som står överallt (suck) efter att ha blivit sambo.

  Svara
 4. Käthe says:

  Varför viker du inte plastpåsarna? De tar så mycket mindre plats. Jag hittade en liten film på Youtube då jag har svårt att förklara i text, men mig har det hjälpt enormt att få bättre plats i lådan. Tack för en inspirerande blogg som jag precis har upptäckt. http://www.youtube.com/watch?v=c6gwd6SYfMc

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Käthe,

   Roligt att du hittade till bloggen! Jag viker alla matkassar, som jag ska ha till papperskorgen. Dem viker jag för att de är lika stora, och jag viker dem nästan likadant som i videon fast i små kvadrater i stället för trekanter. De andra föredrar jag att ha vikta i två delar för att de har olika storlekar och jag vill snabbt kunna bedöma vilken storlek på påsen jag behöver när jag öppnar lådan:)

   Svara
 5. Susanne says:

  Vad många bra tips du ger här! Det där med påsarna måste jag bli bättre på.

  Ang. din fråga om siffertapeten: Den kommer från kollektionen Light and Bright och finns hos Flugger färg.

  Ha en bra helg!
  /Susanne

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Susanne!

   Å var roligt att du tycker det! Det är precis det som är poängen med denna blogg så jag blir verkligen glad av att höra det. Sedan är det extra kul att höra det från dig, som har en sådan inspirerande blogg. Och tack för informationen om tapeten!
   /Paulina

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!