Rätt förvaring under sängen

Sängen är en plats med massor av smarta förvaringsmöjligheter. Eller snarare platsen under den. Därför skulle jag aldrig få för mig att välja en inbyggd säng som skulle minska dessa möjligheter.

Några saker att tänka på vad gäller förvaring under sängen:

 • Bäst att förvara saker i lådor. Det blir inte så dammigt och är mest platseffektivt.
 • Lådorna ska vara på hjul. Så mycket enklare att dra ut dem och då kan man förvara saker där som man använder oftare. Det kommer man att göra om det inte blir så jobbigt att hämta saker därifrån.
 • Lådorna under sängen ska kunna stängas ordentligt. Jag har haft IKEA förvaring med ett icke-förslutbart lock på, och det blev snabbt dammigt.
 • Jag föredrar semi-genomskinliga lådor, så att man lätt ser vad som finns i dem, även längre ner i lådan.
 • Bra om lådan har viklock. Då slipper man dra ut hela lådan för att lägga dit eller hämta något. Exempelvis på Granit hittar man sådana lådor.
 • Sist men inte minst – innan du ger dig ut på en inköpsrunda – mät exakt hur mycket utrymme du har – framför allt på höjden. Jag har gjort just det klassiska misstaget  – släpat hem lådorna bara för att inse att de inte får plats under sängen..
Så hör ser det ut hemma hos mig:
 låda-under-sängenJag har då inte viklock på mina lådor, men det funkar bra ändå:) Hittade den här lådtypen på Åhléns. Den här verkar dock ha utgått från sortimentet. Men som sagt, Granit exempelvis har en ännu bättre lösning i och med viklocket.

Hur som helst. Under min 160 cm säng får jag 2 lådor på bredden och 4 på längden. Det blir 8 stycken totalt. Bra förvaring!

/Paulina

0 Kommentarer
 1. Donya says:

  Hej,
  just denna modellen har vi inte kvar i vårt sortiment men vi har en liknande som heter TOJ och som rymmer 55 liter och är i ungefär samma storlek. Lock ingår och har rullbara hjul priset är 169:- och finns ute i butik nu.

  //Donya på Åhléns presskontakt

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Donya,

   Tack för ditt kommentar! Kan du även ange måtten på de nya lådorna som ni har tagit fram? Den gamla hade höjd 16cm, bredd 40cm och längd 80cm och passade perfekt under en klassisk IKEA säng. Många av lådorna som jag har sett ute på marknaden är högre och får därmed inte plats.. Vet du förresten varför de gamla utgick? Personligen tycker jag väldigt mycket om dem…

   Svara
   • Donya says:

    Hej,
    de gamla utgick för att vi bytte import från Kina till svensk leverantör. Lager håller inte längre utan får leverans 1ggr/vecka.

    Måtten på den nya underbed är: 600x400x350mm

    Trevlig helg!
    //Donya

 2. Donya says:

  Hej,
  just denna modellen har vi inte kvar i vårt sortiment men vi har en liknande som heter TOJ och som rymmer 55 liter och är i ungefär samma storlek. Lock ingår och har rullbara hjul priset är 169:- och finns ute i butik nu.

  //Donya på Åhléns presskontakt

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Donya,

   Tack för ditt kommentar! Kan du även ange måtten på de nya lådorna som ni har tagit fram? Den gamla hade höjd 16cm, bredd 40cm och längd 80cm och passade perfekt under en klassisk IKEA säng. Många av lådorna som jag har sett ute på marknaden är högre och får därmed inte plats.. Vet du förresten varför de gamla utgick? Personligen tycker jag väldigt mycket om dem…

   Svara
   • Donya says:

    Hej,
    de gamla utgick för att vi bytte import från Kina till svensk leverantör. Lager håller inte längre utan får leverans 1ggr/vecka.

    Måtten på den nya underbed är: 600x400x350mm

    Trevlig helg!
    //Donya

 3. Qbrium says:

  hej, hittade precis din blogg och blev helt fast. Vilket underbart koncept att blogga om! 🙂 Jag har också lite förvaring under sängen, främst förvarar jag och sambon ytterkläder där. På vintern blir det sommarkläder, och på sommaren vinterkläder. Ganska smart i och med att vi har noll plats med sånt i källaren… samtidigt som hallen nästan ”svämmar över” av saker på grund av garderobsbrist. Suck, suck.

  Svara
  • Paulina says:

   Hej!
   Så underbart att läsa din kommentar! Ja, anledningen till att jag startade bloggen var just att jag inte hittade speciellt matnyttiga tips på nätet om just förvaring och ville därför dela med mig av mina egna och hoppades på att mina läsare också ska göra det – precis som du gjorde! Mycket smart tips med växelvis förvaring av sommar- och vinterkläder. Själv förvarar jag mest alla sorters väskor där samt extra lakan så att man lätt kan ta dem fram när gästerna kommer. Men jag känner ändå att jag kan optimera utrymmet där – kommer nog ett nytt inlägg om detta inom kort:) Ja, garderobsbrist har många, därför är det extra viktigt att tänka igenom alla andra möjliga förvaringsalternativ.
   /Paulina

   Svara
 4. Qbrium says:

  hej, hittade precis din blogg och blev helt fast. Vilket underbart koncept att blogga om! 🙂 Jag har också lite förvaring under sängen, främst förvarar jag och sambon ytterkläder där. På vintern blir det sommarkläder, och på sommaren vinterkläder. Ganska smart i och med att vi har noll plats med sånt i källaren… samtidigt som hallen nästan ”svämmar över” av saker på grund av garderobsbrist. Suck, suck.

  Svara
  • Paulina says:

   Hej!
   Så underbart att läsa din kommentar! Ja, anledningen till att jag startade bloggen var just att jag inte hittade speciellt matnyttiga tips på nätet om just förvaring och ville därför dela med mig av mina egna och hoppades på att mina läsare också ska göra det – precis som du gjorde! Mycket smart tips med växelvis förvaring av sommar- och vinterkläder. Själv förvarar jag mest alla sorters väskor där samt extra lakan så att man lätt kan ta dem fram när gästerna kommer. Men jag känner ändå att jag kan optimera utrymmet där – kommer nog ett nytt inlägg om detta inom kort:) Ja, garderobsbrist har många, därför är det extra viktigt att tänka igenom alla andra möjliga förvaringsalternativ.
   /Paulina

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!